Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
11/09/2020

21 Bridges

In 21 Bridges van regisseur Brian Kirk zien we het laatste werk van acteur Chadwick Boseman die hierin te zien is als rechercheur Andre Davis. Hij staat bekend als het doodschieten van criminelen. Als hij op een zaak gezet wordt waarbij een aantal New Yorkse politieagenten zijn vermoord, willen ze niets liever dat ook deze criminelen gepakt worden, levend of niet. Wanneer er ook nog eens 300 kilo aan drugs wordt gevonden zal hij samen moeten werken met narcotica-agente Frankie Burns (Sienna Miller). Ze krijgen een nacht de tijd om de dader te pakken, want voor een keer zullen alle 21 bruggen rondom Manhatten worden gesloten. Dit zal grote gevolgen hebben voor de stad.
Dit is een van de laatste films waarin acteur Chadwick Boseman te zien is. Helaas is hij op 27 augustus 2020 overleden aan de gevolgen van kanker. Desondanks speelt hij in deze film erg goed. Deze actiefilm heeft niet alleen actie, maar ook diepgang. Er wordt een verhaal vertelt met een kop en een staart. Waarbij we kennis maken met de politiewereld in Manhatten. En met name rechercheur Andre Davis die als kleine jonge een heftige tijd heeft moeten doorstaan bij het verlies van zijn vader tot aan hoe hij nu is geworden. Zijn verleden heeft hem gevormd tot wat hij nu is geworden.
 
Kijker
Met die informatie begrijp je als kijker ook wel waarom hij bepaalde keuzes neemt als het gaat om het pakken van criminelen. Chadwick speelt zijn rol met veel gevoel en overtuiging. Hij weet de kijker aan zich te binden. Niet alleen als solist, maar ook in teamverband ontstaan er interessante scenes. Actrice Sienna Miller is een goede tegenpool voor hem. 
 
Daarnaast draagt acteur J.K. Simmons ook nog zijn steentje bij als politiekapitein McKenna. Zijn voorkomen zorgt wederom voor goede interactie tussen de acteurs. Dat bijdraagt aan sterke scenes en scherpe dialogen. Er zit voldoende kwaliteit in deze film en maakt het geen dertien-in-een-dozijn verhaal. Ga ervoor zitten en geniet. Veel kijkplezier. Naast de film bevat de Blu-ray helaas geen extra’s. 


Blu-ray

11/09/2020

The Searchers

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Engels, Frans

Nederlands, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.