Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
01/06/2018

24 Hours to Live

In de actiefilm 24-Hours to Live zien we hoe huurmoordenaar Travis Conrad (Ethan Hawke) zijn leven nog steeds niet het zelfde is na het verlies van zijn vrouw en zoon. Hij wil uit dit leven en om een gewoon leven te lijden. Dit wordt hem alleen niet gegund. Een oude bekende vraagt hem voor een klus dat veel geld op zal leveren. Het enige dat hij hoeft te doen is een getuige vermoorden die de organisatie waar Travis voor werkt op te laten pakken door de NAVO.Alleen wanneer er een mooie vrouw in zijn leven treed die toevallig weet waar deze getuige is, wordt hij doodgeschoten. Maar dan, door een bepaalde drug komt Travis weer tot leven. Niet zomaar, maar om Wetzler (Liam Cunningham) te vertellen waar de getuige is. Om dan vervolgens de klus door een ander te laten klaren. Hij zal daarom niet meer nodig zijn. Vanaf nu is zijn levensduur nog maar 24 uur. Deze tijd zal hij goed besteden door zijn organisatie terug te pakken. Ook hij gaat achter de getuige aan, voor het goede. Alleen is 24 uur voldoende?
 
Stuntman
De van origine stuntman Brain Smrz is even in de regiestoel gaan zitten om deze actiefilm te maken. Het is hem vrij goed gelukt. Met een interessante cast, snelle achtervolgingen en een vlot verhaal wordt de kijker vermaakt van begin tot eind. Ook al is het verhaal niet super sterk, het is op de juiste manier vertelt en in beeld gebracht. Waarbij de hoofdpersoon even voor 24 uur terug wordt gehaald uit de dode wereld.
 
Acteur Ethan Hawke laat weer even zien dat een actiefilmpje als dit, hem in het bloed zit. Met zijn vlijmscherpe blik, rake (hoofd)schoten en stoere voorkomen weet hij zich uit elke benarde situatie te redden. Het macho-gehalte spat van je scherm. Acteur Liam Cunningham, zet een echte koelbloedige schurk neer die je liever niet tegen wil komen. Met woorden weet hij iedereen voor zijn kar te spannen en speelt hij veel met lichaamstaal. Nederlandse inbreng is hier ook te zien. Rutger Hauer zien we namelijk als de oom van Ethan Hawke. Een bijrol waarin hij wel even laat zien wat deze acteur allemaal kan.
 
Mannenfilm
Voor een actiefilm zijn er nog behoorlijk wat serieuze dialogen die een aantal scenes interessant maken. Daarnaast wordt je als kijker getrakteerd op een aantal vlotte en inventieve achtervolgingen en gevecht scènes. Een echte mannenfilm. Naast de film bevat de Blu-ray verder geen extra’s.


Blu-ray

22/05/2018

The Searchers

Breedbeeld, 16:9 1080p

Dolby Digital 5.1 Engels en Frans

Nederlands, Frans, Engels

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.