Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
09/03/2015

Pak van mijn hart

Een vliegtuigveld op het eind? Kom op. Je kunt er mee spelen (zoals recent in Aanmodderfakker), maar zelfs dat is zelden leuk of nog origineel. In ieder geval ontbreekt het Pak van mijn hart aan elke vorm van originaliteit. De twee broers Niek (Fedja van Huêt) en Tom (Benja Bruining) hebben een kledingverhuurbedrijf. Drukke dagen voor de boeg, want de Sint komt bijna naar het land. Niek heeft zich sinds hun vader (Bram van der Vlugt) werd opgenomen in een verpleeghuis met ziel en zaligheid in het bedrijf gestort, maar dit heeft wel zijn huwelijk met Karin (Halina Reijn) gekost. Tom is minder enthousiast over zijn baan, aangezien hij zichzelf als ex-soapacteur erg serieus neemt als bekende Nederlander. Hij wordt echter wel enthousiast over Julia (Chantal Janzen) die op een dag de winkel binnenstapt. Zij is gestuurd door haar Amerikaanse werkgeefster die graag de Kerstman in Nederland meer onder de aandacht wil brengen. Liefde, verdriet en meer kruidnoten dan humor.

Rechtstreeks uit de mal waar eerder Alles is liefde (of eigenlijk Love Actually natuurlijk) en al die andere romantische feestdagen komedies van de laatste jaren. Zelfs de acteurs worden rechtstreeks hergebruikt. Slechts een enkeling uit deze vaak commercieel wel succesvolle komedies was de moeite waard, maar her merendeel is niet om aan te zien. Dat Pak van mijn hart zelfs bij de meest matige hoort, zegt veel over de kwaliteit. De rek lijkt nu toch definitief uit de Nederlandse ensemble komedie.

De bluray van A-Film bevat een aantal extra’s. Zo staat de videoclip van de titelsong van Nick & Simon er in twee verschillende versies op, een aantal filmtrailers, een paar verwijderde scenes en een blooperbandje.

Blu-ray

03/03/2015

A-Film

1080p HD 16:9 (2.35), Kleur

DTS-HD Master 5.1, Nederlands

Nederlands, Engels

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.