Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
08/01/2018

Alex seizoen 1

De Zweedse-crime serie Alex laat de harde drugs- en corruptiewereld zien. Dit is door regisseur Alain Darborg en hoofdrolspeler en bedenker Dragomir Mrsic realistisch in beeld is gebracht. Hier wordt geen lief spelletje gespeeld, maar wordt Aleksander ‘Alex’ Lento onder druk gezet door de onderwereld, waarna hij besluit om uit het criminele circuit te stappen. Verder zien we Rakel Warmlander, Erik Bolin en Anja Lundqvist.
Alex (Dragomir Mrsic) werkt als geliefde politieagent, maar heeft ook een duistere kant. Samen met zijn partner Frida Kanto (Rakel Warmlander) doen zij niet alleen politiewerk, maar kijken ze zo nu en dan ook eens de andere kant op. Dit doen ze voor BG (Stefan Godicke) een berucht drugscrimineel die vanuit de gevangenis zijn manschappen de juiste kant op sturen. Zodra men te weten krijgt dat Alex iets van plan is, wordt hij en zijn gezin bedriegt. Helemaal als zijn partner gepakt wordt.
 
Samen
Vanaf dat moment neemt Alex het heft in eigen hand en gaat achter het drugskartel aan om orde op zaken te stellen. Hij krijgt hulp van politieagente Frida Kanto (Rakel Warmlander) en samen komen ze een heel eind. Alleen wanneer Alex zijn zoon Simon (Maximilian Mrsic) ontvoerd wordt de aanpak niet meer zo lief. Het wordt een kat-en-muis-spel dat vele spannende momenten en sterke scenes oplevert.
 
Alex is een stoere serie waar men verder gaat dan bij andere series. Het is net als bij Gomorra, keiharde actie, waarbij er niets gespaard wordt. Het is realistisch en filmisch in beeld gebracht. Net alsof je naar een film zit te kijken. Vlotte beelden volgen elkaar in een rap tempo op. De cast is sterk. Helemaal vanwege het feit dat Dragomir al eens in de gevangenis heeft gezeten voor een bankoverval. En hierdoor vele dingen die in de serie gebeuren echt heeft meegemaakt.
 
Zorgvuldig
Dat maakt de serie uniek. Door het veelal losse camerawerk wordt je als kijker in het verhaal gezogen en zit je op de huid van de personages. Je zit hierdoor midden in het verhaal. De opbouw ervan is zorgvuldig doordacht. Stukje bij beetje krijg je steeds meer te weten, maar laat de climax zich echt op zich wachten. Hierdoor wil je zo snel mogelijk de serie zien. Acteur Dragomir Mrsic laat zich van zijn beste kant zien. Hij ademt één en al Alex. Een stoere man die alles doet om zijn gezin te redden, al kost het zijn baan of leven. Actrice Rakel Warmlander speelt als collega zijn tegenpool. Juist iemand die meer het boekje volgt en moeit heeft met de 'Alex-methode'. Tussen hun ontstaan sterke dialogen en dat leveren interessante scenes op.
 
Alex is echt een must-see serie die helaas maar uit zes aflevering bestaan van elk ongeveer zestig minuten. Dit is eigenlijk veel te kort, maar dat houdt het verhaal sterk en staande. Naast de serie bevat de DVD geen extra’s.


DVD

05/12/2017

Lumiere Home Entertainment

Breedbeeld, 16:9 1080i

Dolby Digital 5.1, Zweeds

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.