Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
21/09/2017

Alien: Convenant

Regisseur Ridley Scott is terug met een vervolg op zijn film Promotheus. Met Alien: Convenant komen we steeds meer te weten wie achter de geboorte van de Alien zit. Na het succes van Scott uit 1979 is het verhaal omtrent de gruwel van de buitenaardse wezens en planeten nog steeds in trek bij de fans. In dit zesde deel zien we wederom Michael Fassbender terug keren als David, die in het vorige deel al een introductie kreeg. Alleen de geheimen die hij heeft worden nu kenbaar gemaakt. En dat niet alleen, want hij maakt tevens kennis met zijn broer Walter.Het ruimteschip Convenant is alweer een aantal jaar onderweg naar de nieuwe planeet Origae-6 om daar een nieuwe wereld op te bouwen. Aan boord van het schip bevinden zich naast de bemanning, tweeduizend kolonisten om de nieuwe planeet te gaan bevolken. Alleen voordat ze er zijn duurt de reis nog minstens zeven jaar. Tot die tijd bevind de bemanning zich in capsules die hun in slaap houden. Walter (Michael Fassbender) houdt hun en de kolonisten in de gaten en zorgt dat het schip de juiste koers aanhoudt.
 
Signaal
Alleen als het zonnescherm dat de elektriciteit genereerd kapot gaat, komt de  bemanning in gevaar. Zij ontwaken vroegtijdig uit hun capsule. Helaas overlijd de kapitein en zal Oram (Billy Crudup) het gezag overnemen. Helaas is niet iedereen daar blij mee, want Oram is niet echt iemand die gezag uitstraalt. Ondertussen wordt er een geluidssignaal onderschept. Dit lijkt om een bekend liedje. Als men uiteindelijk weet waar het signaal vandaan komt, gaan ze naar de onbekende planeet, zal dit dan hun nieuwe wereld worden? Of schuilt er meer achter het signaal.
 
Dit zesde deel in de Alien-reeks laat de kijker wederom kennismaken met het buitenaardse. Alleen deze keer kom je meer te weten over het hoe en wat. Waarom deze monsters gecreëerd zijn. Ridley Scott is het gelukt met dit verhaal niet alleen maar rondvliegende ledematen te laten zien, maar ook een verhaal met inhoud. Goede dialogen en een cast die weet wat ze doen.
 
Lichaamstaal
Met name Michael Fassbender, die nu twee rollen speelt laat zich van zijn beste kant zien. Aan de ene kant speelt hij Walter, een personage die geprogrammeerd is om dingen uit te voeren en er verder niet bij na te denken. En de meer gevoelige en zelfdenkende David. Hij speelt beide rollen zoals we gewend zijn van hem. Sterk, met veel emotie. Zijn lichaamstaal is net zo sterk als de dialoog.
De andere acteurs dragen ook hun steentje op de goede wijze bij. Ook al zijn ze niet megabekend, ze verstaan hun rol goed.
 
De scenes zien er fantastisch uit en laten zien dat Scott met zijn tijd meegaat. De effecten zijn realistisch en de Aliens komen wederom monsterlijk over. De bewegingen zijn vloeiden en lijken net echt. Ook de wijze hoe ze tot leven komen is in dit deel heel helder in beeld gebracht.  Tja, wat is er verder aan toe te voegen. Voor de echte Alien-fans is dit wel een must-see, want dit hoofdstuk maakt veel zaken duidelijk. En voor liefhebbers van Ridley Scott en sciencefiction is dit ook een aanrader. Ga het zien en oordeel zelf!
 
Naast de film bevat de Blu-ray een aantal waaronder een kijkje achter de schermen, vele filmpjes over het tot stand komen van de effecten, scenes en script, verwijderde scenes en de trailer.


Blu-ray

13/09/2017

Fox Home Entertainment

Breedbeeld, 16:9 1080p en 4K

Dolby Atmos, Engels, DTS 5.1 Frans

Nederlands, Frans, Engels

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.