Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
11/05/2017

Allied

De nieuwste film van regisseur Robert Zemeckis is verschenen op Blu-Ray en dvd. Hij gaat met de romantische-actie-thriller Allied terug naar de tweede Wereldoorlog. We zien daar de Canadese officier van de geheime dienst Max Vatan en de Franse verzetsstrijdster Marianne Beausejour. Zij worden in 1942 ingezet om een geheime missie uit te voeren in Noord-Afrika. Alleen wanneer de twee, gevoelens voor elkaar krijgen kan dit gevaar opleveren voor de missie. Met in de hoofdrol Brad Pitt en Marion Coltillard.Als de missie er eenmaal op zit vertrekt Max (Brad Pitt) naar Engeland. Hij hoopt dat Marianne (Marion Coltillard) daar ook naartoe kan komen om zo een nieuw en gelukkig leven te gaan leiden in oorlogstijd. En zo gezegd, zo gedaan, de twee worden herenigd en worden tevens ouders van een prachtige dochter. Helaas is de oorlog nog niet voorbij en zal de angst nog steeds op de loer liggen. Zullen ze dit overleven en een gelukkig bestaan kunnen voortzetten? En wat staat hun nog verder te wachten?
 
Spanningsopbouw
Robert Zemeckis heeft met Allied de andere kant van de oorlog laten zien. Eens een keer niet in de linies, maar juist het verhaal dat vanuit de andere kant wordt vertelt. Waarbij actie en liefde elkaar ontmoeten. Met fraaie oorlogsbeelden en een goede spanningsopbouw kan de kijker zeker wel genieten van deze film. Het enige op te merken is dat de uitstraling van de film wel erg netjes is. Eigenlijk een beetje over-gestileerd, waardoor de omgeving en de acteurs er iets te netjes uit zien. Het decor echt oogt als een decor in plaats van een verhaal met een rauw tintje. Dat is jammer.
 
Brad Pitt en Marion Cotillard spelen beiden prima. Pitt is wel de ‘good-looking-dude’ die met zijn strakgetrokken gezicht elke vrouw wel kan hebben. Marion Coltillard zien we wederom schitteren zoals ze altijd veelal doet. Want onlangs kwam ze nog langs in de actiefilm Assassin's Creed. Zo zie je weer dat deze actrice erg in trek is en veel wordt gevraagd voor diverse rollen. In deze film laat ze dan ook weer genoeg van zichzelf zien. Met puik acteerwerk levert ze interessante scenes af met goede dialogen. Waarbij ze soms ook nog eens boven Pitt’s kwaliteiten uit komt.
 
Afslachten
Allied is onlangs de te mooi gestileerde omgeving en acteurs een onderhouden en prima film. Waarbij de nadruk niet wordt gelegd op het zoveel mogelijk afslachten van de tegenstander, maar een onderdeel uitlicht die bij sommige van ons niet heel bekend is. Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra's, waaronder een kijkje achter de schermen, interviews, verwijderde scenes en nog veel meer.


Blu-ray

10/05/2017

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9 1080p

DTS HD Master Audio 7.1 Engels

Nederlands, Duits, Engels en Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.