Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

16/04/2012

Amsterdam Heavy

Met de aankondiging dat het om heel vette pulp ging ik op een middag eens zitten voor deze “Nederlandse” film. Nu viel hij me niet zo erg tegen als ik had ingeschaald. Maar er zitten toch echt haken en ogen aan. Waar ik me wel van doordrongen werd, na een bezoekje aan YouTube, was dat Nederland beschikt over een stelletje echte m*th*rf*ck*ng vechtersbazen. Kijk maar eens wat die Semmy Schilt, Allistair Overeem en Gohkan Saki allemaal uithalen .
Maar goed, terug naar de film. Veel Nederlandser is deze gemixte productie, die in het Engels gesproken is. Eens te meer een bewijs dat we goed in talen zijn, maar het is toch een paar punten te kort voor een volle score. Het verhaal is ouderwets. Een undercover agent wordt ontmaskert en ter dood veroordeeld door de bende, alleen beschikt hij over een potje wilskracht (vrouw en kind), een voluptueuze assisente en skills om te overleven. Hij ontsnapt en begint aan zijn wraak.

De film speelt zich bijna volledig af in Amsterdam, vooral op de wallen. Dit schijn nogal leuke situaties te hebben opgeleverd met pooiers. Amsterdam Heavy is vooral een vehikel uit de koker van Rik Sinkeldam, een specialeffectman uit de Nederlandse tv- en filmwereld. Hij wil met deze film een voet tussen de deur krijgen bij de actiefilm makers in Hollywood. Er zitten in ieder geval genoeg ingrediënten in om dat voor elkaar te krijgen.

De DVD zorgt goed voor de kijker. Er heeft een “reporter” enkel dagen mee gelopen en een paar leuke films in elkaar geknutseld. Interviews met allerlei acteurs en productiemensen. Alleen blijft de vraag hangen hoe Michael Madsen hierbij betrokken is geraakt.

DVD

20/03/2012

Bridge Entertainment Group

16:9

DD 5.1

Nederlands

Plaats uw reactie

asDalospbjc1 op 30/05/2016

clindamycin 300mg visit website levaquin without prescription
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.