Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
11/05/2017

Assassin’s Creed

Het bekende Gamesoft-spel Assassin’s Creed is verfilmd en hoe. Regisseur Justin Kurzel heeft met een sterke cast het actie-spel tot leven gebracht. Indrukwekkende special effects en een aardig verhaal brengen de betekenis van het spel op een hoog niveau. Als kijker maak je kennis met de wereld waarin eeuwenoude genootschappen als de Assassin’s en de Tempeliers nog steeds de strijd met elkaar aan gaan. Met in de hoofdrol Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons en Brendan Gleeson.
Andalusië, Spanje 1492 de Assasin’s liggen onder vuur door de Tempeliers. Een tweestrijd ontstaat tussen de twee genootschappen. De Tempeliers werken voor de kerk en de Assassin’s beschermen de sultan die een belangrijk element in handen heeft. Sofia (Marion Cotillard) en haar vader Rikkin (Jeremy Irons) runnen een speciale organisatie die moordenaars een nieuw leven geven. Zij worden getraind tot nieuwe Assassin’s om terug in de tijd te gaan om in het verleden om zoek te gaan naar dat spelciale voorwerp. Alleen degene met het zelfde DNA als de grote vechter Aguilar zal weten waar dit zich schuilhoudt.
 
Virtuele wereld
De ter dood veroordeelde Callum Lynch (Michael Fassbender) is deze persoon. Hij zal doormiddel van een revolutionaire technologie genetische herinneringen van Aguilar herbeleven in een virtuele wereld. Maar deze wereld voelt wel echt aan. Zal het Lynch lukken om dit bijzondere element te vinden en wil hij deze dan ook afstaan? Zijn leven wordt in ieder geval niet meer het zelfde.
 
Deze verfilming van het bekende gelijknamige spel is zeker goed uitgewerkt. Je ziet het spel echt tot leven komen. Er zijn veel vergelijkingen te zien. De vlotheid die de film heeft is in het spel ook op deze wijze in beeld gebracht. De transformatie kamer is alleen net iets anders vormgegeven, maar dat is zeker niet negatief. De cast is om te smullen. Michael Fassbender zien we als de hoofrolspeler en dat doet hij zeer goed. Deze rol past goed bij zijn persoonlijkheid en uitstraling. Zodra hij aangekoppeld is op de machine lijkt het wel een beetje alsof we naar Magneto zitten te kijken, maar dat ter zijde.
 
Geniet
Actrice Marion Cotillard zien we even in een actiefilm schitteren. Even weg van de serieuze titels waarin ze regelmatig te zien is. Even een andere rol, die ze goed speelt en haar mannetje staat. Jeremy Ions is weer even terug op het witte doek en laat zich weer eens van zijn slechte kant zien. Tja, hij is nu eenmaal Irons, een acteur met vele gezichten en kwaliteiten, ook in deze film. Brendan Gleeson en Charlotte Rampling hebben beiden een kleinere rol. Ook hierin kunnen ze voldoende van zichzelf laten zien zoals we gewend zijn van hun.  
 
Assassin’s Creed is een prima actiefilm dat zeker de moeite waard is om te zien. Waarbij de effecten je het meest laten verbazen en de cast je laat amuseren. Kijk met veel plezier en geniet. Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, diverse inteviews, verwijderde scenes en bioscooptrailers.


Blu-ray

10/05/2017

Fox Home Entertainment

Breedbeeld 16:9 1080p

Engels DTS-HD-MA 7.1, Frans DTS 5.1, Duits DTS 5.1, Italiaans DTS 5.1

Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.