Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
02/10/2017

Before I Fall

Het drama Before I Fall van regisseuse Ry Russo-Young laat zien hoe de jonge meid Samantha een perfect leven lijd, totdat ze door een ongeluk diezelfde dag steeds weer opnieuw meemaakt. Ze komt in een ‘loop’ terecht waarin ze op zoek moet gaan naar wat ze allemaal heeft en waar ze afscheid van zal moeten nemen. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Lauren Oliver.
Het is vrijdag 12 februari, de dag dat Samantha Kingston (Zoey Deutch) op die avond hopelijk de nacht van haar leven zal beleven met haar vriend Rob Cokran (Kian Lawley), de liefde van haar leven. En het is niet zomaar een dag, want het is namelijk cupido-dag. Op school worden dan rozen uitgedeeld met liefdevolle en soms geheime boodschappen erop. Samantha ontvangt ook veel rozen. Ze wordt uitgenodigd om samen met vriendinnen naar een huisfeest te gaan. Alleen zodra ze er vertrekken gebeurt er iets vreselijk.
 
Herbeleven
Die volgende dag wordt Samantha wakker, alleen hier klopt iets  niet. Het is toch zaterdag? Helaas niet, de dag wordt herhaalt. Wat is hier gaande, vraagt ze zich af. Aan de hand van de vele keren die haar deze dag laat herbeleven, komt ze uiteindelijk achter de werkelijke betekenis van deze herhaling. Alleen kan ze het zelf accepteren?
 
Het verhaal is origineel bedacht, alleen door de vele herhaling en het niet al te hoge acteerwerk kabbelt het maar voort. Dat is jammer, want er had zeker wel meer in kunnen zitten. De jonge acteurs doen hun best, maar het sprankelt niet. Wel kom je door deze manier van een verhaal vertellen erachter dat het belangrijk is om de juiste keuzes te maken en niet met iedereen maar meeloopt. Iedereen is uniek. Daar moet je goed mee om gaan. Elkaar helpen en ondersteunen als dat nodig is. Niet zomaar gaan wijzen of iemand in een hokje plaatsen. Om even een luchtig verhaal te zien dan is Before I Fall wel de moeite. Naast de film bevat de DVD geen extra’s.


DVD

30/08/2017

Entertainment One Benelux

Breedbeeld, 16:9 1080i

Dolby Digital 5.1 Engels

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.