Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
16/06/2019

Ben is Back

Het Amerikaanse drama Ben is Back van regisseur Peter Hedges laat zien hoe een gezin verrast wordt als de drugsverslaafde zoon Ben (Lucas Hedges) weer op de stoep staat om kerstmis thuis te komen vieren. Zijn stiefvader ziet dat anders, want als hij eerder thuis komt dan afgesproken krijgt hij teveel prikkels binnen die hem kunnen verleiden. Er ontstaat een moeder-zoon situatie die zij beiden dichter bij elkaar zal brengen. 
Vanwege kerst is besloten door Holly (Julia Roberts) dat Ben toch thuis mag zijn, maar onder strikte voorwaarden. Zijn zus en jongere zus en broertje uit dit tweede huwelijk van zijn moeder zullen hem steunen. Alleen dit bezoek blijkt lastiger dan gepland. Ben houdt geheimen achter en deelt zijn verleden niet met zijn ouders. Er ontstaat frictie en ontrouw als ze zien waarom Ben er eigenlijk is.
 
Comeback
Julia Roberts is weer eens te zien in een dramafilm. Deze keer zien we haar eindelijk weer eens goed acteren. Haar personage leent zich daar ook goed voor. Een bezorgde moeder die haar zoon weer op het juiste pad wil zetten. Maar ook haar man en andere kinderen voldoende aandacht wil geven. Ze is zowel fysiek als lichamelijk erg sterk. De dialogen zijn fel en je merkt dat ze een comeback maakt.
 
Daarnaast heeft ze voldoende goede tegenspelers die er mede voor zorgen dat de scènes interessant zijn. Acteur Lucas Hedges die Ben speelt doet dit realistisch en met zorg. Hij laat de kijker medelijden hebben. De regisseur heeft met dit verhaal laten zien dat het drugsgebruik binnen het gezin niet in orde is. Het brengt allemaal problemen met zich mee. Grote woorden volgen om dan af te kicken, maar negen van de tien keer heeft dat geen resultaat. 
 
Spanningsboog
Ook al heeft deze film een beladen onderwerp en is het spel erg goed. Toch kabbelt het verhaal voort. De spanningsboog is vrij lang en komt met vlagen even langs. Maar het blijft wel een film die je weer even laat nadenken dat drugs en andere verslavingsmiddelen niet goed zijn. Nu de zomer zich nog niet van zijn beste kant heeft laten zien. Is dit een prima film om te gaan zien. Naast de film bevat de Blu-ray geen extra's.


Blu-ray

23/05/2019

The Searchers

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 5.1, Engels en Frans

Nederlands, Engels, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.