Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
26/01/2016

Boulevard

De laatste film waar Robin Williams de hoofdrol in heeft mogen spelen is de film Boulevard van regisseur Dito Montiel. Hierin zien we een simpele man die bij een bank werkt, getrouwd is, maar eigenlijk verlangt naar andere dingen.

Nolan Mack (Robin Williams) is gelukkig getrouwd met zijn vrouw Joy (Kathy Baker), hij werkt al heel wat jaar bij een bank en heeft een goede vriend Winston (Bob Odenkirk) waar hij veel mee deelt. Totdat hij te horen krijgt dat zijn vader een beroerte heeft gehad en is opgenomen in het ziekenhuis. Nolan snelt er naartoe en krijgt nu de kans om de waarheid te vertellen.
 
Gigolo
Hij loopt al jaren met een onderdrukt gevoel, hij valt eigenlijk op mannen. Dit uit zich doordat hij regelmatig langs een tippelzone rijdt op weg naar zijn vader. Hij kan de misleiding niet weerstaan en papt aan met de jonge gigolo Leo (Roberto Aguire). Vanaf dat moment begint Nolan weer te leven en zichzelf te vinden. Alleen hij hoe moet hij dit nu aan zijn omgeving vertellen.
 
Ook al is het de laatste film waarin Robin Williams zijn acteerprestaties nog een maal heeft kunnen laten zien. Het verhaal en de sfeer van de film doet niet zoveel dan dat de beschrijving van het verhaal laat zien. Het kabbelt maar voort. Er zit weinig diepgang in de personages en er wordt verder niets verteld over het verleden van Nolan of de andere personages. De kijker stapt in op dit moment waarbij Nolan zijn ware aard kan tonen.
 
Dialogen
Dat is jammer, want de cast doet wel zijn best om iets van de vlakheid van het verhaal af te halen. De meest opvallende acteur is Bob Odenkirk, die nog wat cache uit de dialogen haalt en de scenes interessant maakt. Als hij de hoofdrol had, dan had het denk ik nog wel wat kunnen worden. Maar voor nu is Boulevard helaas niet meer dan een eendagsvlieg. Naast de film bevat de DVD geen extra’s.
DVD

03/11/2015

Paradiso Home Entertainment

Breedbeeld 16:9

Dolby Digital 5.1 Engels

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.