Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

12/02/2012

Colombiana

Een tieners natte (film)droom: koffiekleurig, slank en met een samba in haar booty waar wij kaaskoppen alleen van kunnen dromen en wensen. Colombiana is een film voor de 16-jarige jongen die niet genoeg kan krijgen van die gechoreografeerde actiescènes en een film die bij het zien van de hoes al verklapt hoe het rataplan zal eindigen. Een extra OH voor de moeite.
Cataleya is als straatwijs dochtertje van een drugsbaas getuige van de bloederige moord op haar ouders. Ze weet te ontsnappen en dankzij een microchip de VS in te komen. Aldaar wordt ze opgevangen door haar oom. Nonkel is een goedaardige Colombiaan die tot zijn oksels in de misdaad zit. Het is zelfs zo normaal dat de oude mama niet raar opkijkt als de 10-jarige meid verklaart moordenares te willen worden.

Vijftien jaar later is er van alles gegroeid aan de kleine meid. Ze is een huurmoordenares geworden die erg goed is in haar vak. We krijgen twee moorden van haar te zien die met McGyveriaanse technieken worden uitgevoerd en oogstrelend zijn geregisseerd. De hand van Luc Bresson is hier duidelijk te zien. Ondertussen wordt duidelijk dat Cataleya zint op wraak voor haar ouders.

Op dat moment is er al een groot deel van de filmtijd verstreken en de personages worden goed en duidelijk geïntroduceerd. Het vervolg is een opeenstapeling van groter wordende clichés waardoor de film veel van zijn charme verliest. De politie die een vrouw als moordenaar niet gelooft, liefde voor een vriendje en een scène met twee bulldogs die je in minuut 43 al ziet aankomen. Zelfs het 'misschien komt er wel een tweede deel'-einde is er. Helaas duidelijk een film voor de grote nichemarkt van 'slimme' boevenfilms. De extra’s zijn daarentegen wel de moeite waard.DVD

17/01/2012

Dutch FilmWorks

16:9

Dolby Digital

Nederlands, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.