Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
09/11/2017

Despicable Me 3

De intelligente agent en voorheen superschurk Gru is terug voor een nieuw avontuur in Despicable Me 3. Deze keer staat hij er niet meer alleen voor, maar krijgt hij de hulp van zijn vriendin Lucy. Zij werken namelijk samen voor de geheime dienst. Nu Balthazar Bratt een schurk die in de jaren ’80 is blijven hangen een bedreiging voor de omgeving vormt, zal hij gestopt moeten worden. Zijn plan is om Hollywood te laten verdwijnen, want hij voelt zich aan de kant gezet te zijn toen zijn populaire tv-serie verdween van de buis. Met een sterke stemmencast staat deze derde film uit de reeks garant voor een heerlijke filmavond voor jong en oud. Gru (Steve Carell) heeft nu echt een gezin. Zijn vriendin Lucy (Kisten Wiig) en de drie meiden Margo (Miranda Cosgrove), Edith (Dana Gaier) en Agnes (Nev Scharrel) zijn al goed aan elkaar gewent. Lucy doet nu haar uiterste best om hun moeder te worden en dat lukt al vrij goed. Zodra er een grijze, stoffige man voor de deur staat om mee te delen dat Gru een broer heeft, slaat hij stil achterover. Een broer, die had ik toch niet, zijn moeder bevestigd het. Hij heeft een tweeling broer Dru (Steve Carell). Vanaf dat moment wil hij hem leren kennen. Met z’n allen gaan ze naar Dru. Alleen wat wil Dru nu hij Gru ziet? En zal Balthazar (Trey Parker) zijn doel bereiken?
 
Fratsen
De ontmoeting tussen de twee levert hilarische beelden op en de scènes zijn zeer goed uitgewerkt. Al helemaal leuk om te horen dat Steve Carell beide personages van zijn stem voorziet. De dialogen zijn erg scherp en dubbelzinnig. Soms is het meer humor voor de volwassen kijker dan die van de jonge generatie. Heerlijk om te zien. Het is de makers dan ook zeker gelukt om wederom een leuk en fris vervolg te maken met nieuwe gezichten. De Minions zijn ook nog steeds van de partij. Zij maken in dit verhaal zeker deel uit van het groter geheel en vullen het beeld met hun eigenzinnige fratsen.
 
De nieuwe personages zijn zeker van meerwaarde. De humorvolle Trey Parker maakt van Balthazar Bratt echt een icoon. Heerlijk om te zien hoe elementen uit de jaren ’80 verweven worden in deze tijd. Kijkers die in die tijd groot zijn geworden met de bekende rubix-cube, het matje in het haar, bubblegum of de felle kledingkleuren, het komt allemaal langs. Geweldig om dit te bedenken. Als je dit type animatie goed en leuk vind dan moet je dit derde deel zeker gaan zien. Je zal hier geen spijt van hebben en nu de donkere dagen er weer aankomen, brengt deze film voldoende licht in je woning.
 
Verschrikkelijke Ikke 3 is ook te zien in de Nederlandstalige versie en dan hoor je onder andere Jon van Eerd, Javier Guzman en Kim van Kooten. Daarnaast bevat de Blu-ray naast de film vele extra’s, waaronder een korte film, een kijkje achter de schermen, diverse interviews. Verwijderde scènes, Tv-reclame filmpjes en nog veel meer.


Blu-ray

08/11/2017

Universal Pictures

Breedbeeld, 16:9 1080p

DTS-X Master Audio Engels, DTS HD 7.1 Nederlands, Frans, Vlaams DTS-Surround 5.1

Engels, Frans, Nederlands, Vlaams

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.