Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

12/06/2012

Doc West

Terrence Hill, Italiaan en westernheld uit de jaren '70. In het making-offilmpje spreekt hij ook Italiaans, wat voor mij de DVD al een extra O doet geven. Het wordt als een simpel verhaal verteld - oudere pokerspeler raakt verzeild in een stadje dat verscheurd wordt door een vete tussen een veeboer en een agrariër. West is natuurlijk ook dokter geweest. In een grijs verleden was hij verantwoordelijk voor de dood van een patiënte. Hij reist nu rond om met zijn pokerspel de opleiding van het dochtertje te betalen.
In Holysand sluit hij, noodgedwongen, vriendschap met de sheriff en ze bedenken samen plannetjes om de stad te helpen met haar problemen. Deze plannetjes zijn, omdat ze door Hill worden bedacht, ludiek en soms cartoonesk. Natuurlijk hebben ze allemaal een goed einde. Hoe meer ik er over denk, hoe meer ik ervan overtuigd ben dat ik naar een jeugdserie zat te kijken. Milde pikanterietjes, goed tegen slecht, leuke jongeren en een Romeo-en-Julietverhaal, want de zoon van de agrariër wordt natuurlijk verliefd op de dochter van de veeboer.

Terrence Hill kennen we allemaal van My Name Is Nobody en van zijn samenwerking met Bud Spencer in vele jaren '70-films. Veel van de automatismen en rode draadjes (bonen) komen terug, het is daardoor een feest van herkenning. Er is genoeg aandacht besteed aan details zoals postzegels en briefgeld. De personages, al zijn het er wel veel, krijgen genoeg aandacht en er ontstaan veel kleine zijlijnen in de hoofdverhaallijn. Jammer is dat sommige van deze niet worden opgelost op deze dvd.

Terrence Hill is interessant genoeg in deze twee films van 90 minuten om een wijde schare oude fans te lokken en de jeugdige acteurs zijn mooi en onderhoudend voor een nieuwe schare fans. Al met al vond uw recensent het een erg leuke DVD.DVD

26/04/2012

EIC

16:9

Dolby

Nedrlandse

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.