Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
25/03/2015

Dumb and Dumber To

Als je aan het duo Jim Carrey en Jeff Daniels denkt, dan weet je al hoelaat het is. Het is alweer ruim 20 jaar geleden dat de twee te zien waren als Harry Dunne en Lloyd Christmas. Nu slaan ze wederom de handen in één om hun stuntelige voorkomen in een nieuw verhaal te laten zien. Dumb and Dumber To is hiervan het resultaat van regisseurs Bobby en Peter Farrelly.
Lloyd (Jim Carry) zit al ruim twintig jaar in een inrichting. Hij krijgt dagelijks bezoek van zijn beste vriend Harry (Jeff Daniels). Die verschoont hem, geeft hem te eten en neemt hem mee op stap. Totdat Lloyd ineens begint te praten en uiteindelijk verteld dat hij Harry voor de gek heeft gehouden.

Nu de twee weer bij elkaar zijn kan de onzin weer beginnen. Deze keer krijgt Harry te horen dat hij een niertransplantatie moet ondergaan en hij een dochter heeft. Zij is in het verleden namelijk geadopteerd. Dat brengt hem op het idee om haar op te zoeken en te vragen of zij haar nier wil afstaan aan hem.

Onderbroeken humor
Nu de roadtrip gaat beginnen ziet de kijker de ene naar de andere flauwe grap. Van het op de voorkant van de bus meerijden tot aan de onderbroeken humor die we kennen uit het eerste deel. De enige samenhang is dat ze een doel hebben, maar voor de rest vliegen de grappen je om de oren. Onderweg komen ze verschillende karakters tegen die het hun soms moeilijk maken. Zijn ze klaar voor deze missie?

Dumb and Dumber To
is een zeer flauwe film dat ondanks het verhaal alleen maar een opeenstapeling van grappen is. In vergelijking met het eerste deel dat nog origineel was schieten de heren in dit tweede deel helaas de plank mis. Dat is jammer, want de chemie tussen de twee is er wel. Ze voelen elkaar goed aan, waardoor het lijkt alsof het eerste deel in tijd veel korter op dit deel zit.

Verstand op nul
De regie ligt wederom in de handen van de broers Farrelly alleen evenaren zij de humor en originaliteit van het eerste deel helaas niet. Af en toe zit er een leuke en originele grap tussen, maar in hoofdlijnen valt het tegen. Het lijkt alsof ze teveel willen en hierdoor de kijker overladen wordt. Voor de acteurs is het wel even leuk om helemaal los te gaan en het verstand op nul te zetten.

De echte Carrey en Daniels fans zullen deze film waarderen en omkomen van het lachen. Als bonus staat de Blu-ray vol met leuke extra’s. Met onder meer een kijkje achter de schermen, bloopers, interviews en nog veel meer.


Blu-ray

13/03/2015

Dutch FilmWorks

Breedbeeld 16:9

Engels, Dolby Digital 5.1

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.