Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

31/03/2015

Dutch Comic Con 2015

Dutch Comic Con 2015

Op 28 en 29 maart vond in Jaarbeurs Utrecht de Dutch Comic Con voor het eerst in Nederland plaats. De Comic Con is een evenement dat gericht is op comics, films, stripboeken, leesboeken, science fiction & fantasy, cartoon en games. Er waren nationale, internationale tekenaars, schrijvers en bekende artiesten uit het genre aanwezig en er werden Cosplay-wedstrijden gehouden. De comic Con is komen overwaaien uit Amerika, waar het echt een ‘happening’ is.


Bij binnenkomst kon je meteen zien dat merendeel van de bezoekers moeite had gedaan om zich te verkleden. Van Thor tot Sneeuwwitje, er kwamen allerlei verschijningen langs. We dachten in de middag de Q&A van Ernie Hudson bij te wonen. Hij is een Amerikaanse acteur en voornamelijk bekend door zijn rol als Winston Zeddemore in de film Ghostbusters. Helaas had Ernie afgezegd vanwege verplichtingen in LA.

Target the main generator
Uiteindelijk hebben we de Q&A van Julian Glover bijgewoond. Julian Glover is een 80-jarige acteur die bekend is door zijn rol als de schurk Kristatis in de James Bond film For Your Eyes Only, Walter Donovan in Indiana Jones and the Last Crusade en natuurlijk als Grand Measter Pycelle in de serie Game of Thrones. Julian is een leuke charmante man, hierdoor zat de sfeer er meteen goed in. Op deze dag was Julian 80 jaar geworden en werd er uit volle borst voor hem gezongen.

Hij vertelde onder andere dat hij zestien takes heeft gedaan over de zin “Target the main generator” in de film Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back.  Verder waren er nog Q&A’s met o.a. Giancarlo Esposito, Joseph Gatt en Michael Cudlitz.

Er vond in de middag tevens een Cosplay-wedstrijd plaats. Er waren twee categorieën waarvoor je je kon opgeven, namelijk solo of in een groep. In beide categorieën was een geldprijs te winnen voor plek 1 tot en met 3. De jury bestond uit drie beroemde Cosplayers, te weten Elisa Lydia Mami, Enji Night en Giada Robin. Het was ook meteen duidelijk waarom ze beroemd zijn.

 
  DCC 2015

 

Envelop
De outfits waren echt top. Het was zeer vermakelijk de cosplayers in actie te zien en de moeite die ze hadden gedaan voor hun outfit. Een minpunt van de wedstrijd was dat de jury weinig moeite had genomen voor de prijsuitreiking. De winnaars kregen gewoon geld in hun handen gedrukt. Een kleine moeite om het geld even in envelop te stoppen.

Er was ook een merchandise hoek aanwezig waar je echt van alles kon kopen. Van stripboeken tot beeldjes, films en pruiken. Er waren meer dan 100 dealers aanwezig. Leuk om een keer doorheen te lopen, maar daarna had je het ook wel gezien. De avond werd afgesloten met een concert van Misfits, een horror- en hardcore punkband. Misschien wel het meest ruige van de hele dag.

Rommelig
Overall gezien kon je echt merken dat de Dutch Comic Con nog in de kinderschoenen staat. Het programma had duidelijker aangegeven kunnen worden, er was veel vertraging bij elke Q&A. Het podium stond ook helemaal achterin een grote donkere zaal die voor 90% helemaal leeg was. Hierdoor oogde het heel ongezellig en sfeerloos. Ze hadden het podium beter naar voren kunnen halen, want dan leek de zaal ook meteen voller. Tevens oogde het gehele evenement wat rommelig.

Verder was het vooral heel erg commercieel gericht. Een handtekening of foto met artiest uit het vak kostte je al gauw rond de € 30,-. Hier was wel veel vraag naar en de echte fans hadden dit er wel voor over. De liefhebbers hebben zich hier wel vermaakt, maar om hier nu een hele dag voor uit te trekken is het aanbod iets minder. Lees hier het beeldverslag van de Dutch Comic Con.


Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.