Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
30/08/2022

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

In alweer het derde deel van de Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore laat regisseur David Yates en schrijfster J.K. Rowling een nieuw hoofdstuk zien. Deze keer gaat de reis van Newt Scamander (Eddie Redmayne) verder waar het vorige deel gebleven was. Toen lag het zwaartepunt op de misdaden die Gellert Grindewald (Mads Mikkelsen) had begaan. Hij voelt zich nu nog machtiger en wil niets liever dan alle Muggels vernietigen. Naast Scamander is het centrale figuur nu Albus Dumbledore (Jude Law). Die zijn rivaal Grindewald voor zal moeten zijn zodat zowel de wereld van de tovenaars als de ‘normale’ wereld geen gevaar zullen lopen.




Professor Albus Dumbledore (Jude Law), komt te weten dat Grindewald de wereld wil aanpakken. Hij stelt een team samen die bestaat uit Newt Scamander, zijn broer Theseus (Callum Turner), Jacob Kowalski (Dan Fogler), Yusuf Kama (William Nadylam), Eulalie ‘Lally’ Hicks (Jessica Williams) en Bunty Broadacre (Victoria Yeates). Zij zullen de wereld moeten redden van de ondergang. Dumbledore heeft dan ook voor elk van hun een speciale opdracht. En ze krijgen allemaal een voorwerp om hun taak te volbrengen. Het zal een kwestie van leven en dood worden. Een avontuur die niet alleen voor tovenaars en heksen is weggelegd, maar ook een hele dappere Muggel (dreuzel), Jacob. 
 
Team
Schrijfster J.K. Rowling en regisseur David Yates hebben wederom de handen in een geslagen om het verhaal van Magizoolist Newt Scamander verder te vertellen. En dat pakt goed uit. Juist doordat zij weer met het zelfde team werken blijft de continuïteit van het verhaal en de personages in tact. Vanaf het begin tot het eind grijpt het verhaal je. Je kan even zelf de wereld van de tovenaars en heksen over je heen laten komen. En in het bijzonder meer te weten komen over Professor Albus Dumbledore. 
 
Het zit allemaal lekker vlot in elkaar en de effecten zijn adembenemend. Alles klopt en er is geen foutje uit te halen. Natuurlijk vliegen ze weer lekker achter elkaar aan en bevinden ze zich weer op mooie locaties en diverse landen. Zo is in dit deel Berlijn, New York en Buthan het decor van de film. Dit hebben de makers in coronatijd in een werkelijk realistische manier laten zien.
 
Serieus
De cast die net als in het vorige deel al meespeelde is nu ook weer van de partij. Alleen acteur Mads Mikkelsen heeft het stokje van Johnny Depp overgenomen voor de rol van Grindewald. Dit heeft Mikkelsen op een zeer goede manier gespeeld. Waarbij zelfs geen lach van zijn gezicht af te lezen is. een erg goede acteur die weet wat hij doet. De scenes die hij dan ook met acteur Jude Law heeft zijn imposant en sterk gespeeld. Law treed nu ook alweer voor de derde keer in de huid van Dumbledore en doet dit wederom erg overtuigend. Hij speelt het zoals dat bij hem past niet te serieus, maar ook niet te losjes. Hij gooit er zijn eigen sausje overheen. Dat zeer prettig is om naar te kijken. 
 
Acteur Eddie Redmayne blijft sterk spelen. Met zijn terughoudende blik trekt hij de aandacht van de kijker naar zich toe. En helemaal als hij als een kreeft begint te dansen ontstaat er even een rustig moment in de film. En zorgt ook met zijn lichaamstaal dat hij veel in zijn mars heeft. Het vrouwelijk schoon is ook goed vertegenwoordigd, waarbij actrices Alison Sudol en Jessica Williams hoge ogen gooien. Ze weten zich goed zichtbaar te maken en dragen bij aan interessante scenes en hebben goede dialogen. De balans tussen man en vrouw is in het verhaal goed. En laat hiermee zien dat bij het fantasiegenre niet alleen om sterke mannelijke tovenaars gaat. 
 
Magische wereld
En ook in de soundtrack is het bekende ‘Harry Potter’ thema niet vergeten. De muziek ademt een en al de sfeer van deze magische wereld uit. Het is mooi om te zien dat op deze manier de fans (en niet fans) van de Harry Potter boeken nu ook eens verrast worden door nieuwe verhalen met bestaande personages. En dat zeker na het zien van dit deel naar meer smaakt. Veel kijkplezier! Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, diverse interviews, het maken van de speciale effecten en nog veel meer.






Blu-ray

24/08/2022

Warner Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 7.1 Engels, DTS-HD Master Audio 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.