Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
13/11/2019

Huisdiergeheimen 2

Regisseur Chris Renaud en zijn team zijn weer achter de tekentafel gaan zitten voor het tweede deel van The Secret Life of Pets (Huisdiergeheimen) en komt met een fantastisch vervolg. Alle bekende personages die we in het eerste deel zagen zijn terug voor een nieuw spannend avontuur. Het zijn eigenlijk twee verhalen die elkaar op een gegeven moment kruisen. Deze film staat garant voor een avondje je lachspieren trainen en is niet alleen voor de jonge kijker erg leuk, de volwassenen worden zeker niet te kort gedaan.
De trouwe viervoeter Max (Patten Oswalt) en zijn kameraad Duke (Eric Stonestreet) zijn zich van geen kwaad bewust. Hun baasje Katie (Ellie Kemper) is namelijk een leuke man tegen het lijf gelopen, ze trouwen en krijgen een kind. Max zal kosten wat het kost deze kleine spruit beschermen tegen al het kwaad dat de wereld heeft. 
 
Lessen
Alleen hierdoor wordt hijzelf ook erg bang en al helemaal als ze met het gezin een weekend weg gaan naar opa op het platteland. Waar de stoere waakhond Rooster (Harrison Ford) hem nog een aantal lessen kan leren. Daarnaast zien we hoe Gidget (Jenny Slate) een kat kan worden om het favoriete speeltje van Max terug te krijgen en probeert Snowball (Kevin Hart) de tijger Hu te redden van een akelige circustrainer.
 
Alles bij elkaar is het een zeer mooi gemaakt animatiefilm met veel details. De vachten zien er als echt uit en New York, waar het verhaal zich afspeelt is realistisch in beeld gebracht. Met name het idee dat het draait om de dieren en niet om de mensen maakt het verhaal uniek. De grappen zijn hilarisch. En stemmencast geeft elke personage voldoende gestalte en levendigheid. Dit vervolg is echt een succes dat op een bepaalde manier zelfs het eerste deel overtreft. 
 
Resultaat
Er gebeurt zoveel in een korte tijd. De makers hebben de lat hoog gelegd met als resultaat een animatiefilm van formaat voor jong en oud. Het perfecte feestdagencadeau. Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra’s, waaronder twee korte films van de Minions, interviews, een kijkje achter de schermen en nog veel meer. In de Nederlandse versie zijn onder andere te horen, Fedja van Huêt (Max), Frank Lammers (Duke), Jandino Asporaat (Sneeuwbal), Peggy Vrijens (Gidget), Karin Bloemen (Chloe), Georgina Verbaan (Katie), Erik van Muiswinkel (Pops) en Roué Verveer (Buddy).


Blu-ray

13/11/2019

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Engels, Nederlands, Frans, Duits

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.