Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

30/05/2012

Hysteria

Hysterische vrouwen krijgen speciale behandeling in Hysteria

Regisseuse Tanya Wexler debuteert met de romantische komedie Hysteria. In deze geslaagde film zien we onder andere Maggie Gyllanhaal (Crazy Heart), Hugh Dancy (Our Idiot Brother), Jonathan Price (Pirates of the Caribbean) en Rupert Everett (The Next Best Thing). Plus het ontstaan van de vibrator…We bevinden ons in Engeland tijdens de Victoriaanse tijd. De arts Mortimer Granville (Hugh Dancy) is een moderne arts die gelooft in zijn manier van werken. De hoofdarts ziet dat helaas anders. Hierdoor komt Mortimer op straat te staan en moet hij op zoek gaan naar een nieuwe baan.

Massage
Mortimer woont samen met de rijke uitvinder Edmund St. John-Smythe (Rupert Everett) en kan als hij wil geld van hem krijgen. Dit weigert Mortimer en hij gaat gestaag door met solliciteren. Uiteindelijk komt hij bij Dr. Robert Dalrymple, die gespecialiseerd is in het verhelpen van hysterie. Deze ‘ziekte’ komt voor bij  vrouwen die aan depressieve gevoelens, woedeaanvallen of prikkelbaarheid lijden. Dalrymple past een vulvamassage toe om de vrouw te genezen.

Mortimer wordt de assistent van Dalrymple en zal de fijne kneepjes van het werk leren. Bovendien leert hij de dochters van de dokter kennen, de beeldschone Emily (Felicity Jones) en de opvliegende Charlotte (Maggie Gyllanhaal). Het gaat goed met de praktijk en steeds meer vrouwen horen van de methode die Mortimer toepast op zijn patiënten. Zal hij het volhouden, of moet hij een nog betere methode vinden?

Frisse film
Hysteria is een leuke en frisse film die door een goede cast zeer vermakelijk verteld wordt. De karakters zijn niet al te diepzinnig, maar hebben wel allemaal eigenzinnige trekjes. De cast laat zien dat ze naast acteren in serieuze films, het genre romantische komedie ook beheersen.

Door middel van leuke one-liners en komische voorvallen weet de regisseuse op een speelse wijze met het seksuele onderwerp om te gaan. Naast het verhaal en het acteren is er met veel zorg omgegaan met de kostuums en de decors.

DVD
De DVD bevat naast de hoofdfilm een aantal trailers, maar helaas geen making of of bloopers. Wel is de film Dolby Digital 5.1 en DTS 5.1, Engelstalig en Nederlands ondertiteld. Opvallend is dat de DVD voor zes jaar en ouder is; gezien het onderwerp wel een beetje aan de jonge kant.

Met Hysteria zal je zeker een geslaagde filmavond hebben en zit je regelmatig met een glimlach op de bank.


DVD

10/05/2012

Paradiso Home Entertainment

16:9

Dolby Digital 5.1, DTS 5.1

Nederlands

Plaats uw reactie

SEObyAxy op 25/01/2021

Hello

YOU NEED QUALITY VISITORS FOR YOUR: filmorama.nl ?

WE PROVIDE HIGH-QUALITY VISITORS WITH:
- 100% safe for your site
- real visitors with unique IPs. No bots, proxies, or datacenters
- visitors from Search Engine (by keyword)
- visitors from Social Media Sites (referrals)
- visitors from any country you want (USA/UK/CA/EU_)
- very low bounce rate
- very long visit duration
- multiple pages visited
- tractable in google analytics
- custom URL tracking provided
- boost ranking in SERP, SEO, profit from CPM

CLAIM YOUR 24 HOURS FREE TEST HERE=> ventfara@mail.com


Thanks, Anthony Faith


Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.