Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
14/12/2016

Ice Age: Collision Course

Het is alweer het vijfde deel in de Ice Age-reeks. Ice Age: Collision Course, een animatiefilm die vele kinderen aan het lachen maakt en ook nog eens voldoende humor bevat voor de volwassenen. Deze keer wordt de aarde bedriegt door een reusachtige meteoriet. Dit gesteente nadert de aarde en zal deze vernietigen als het daar eenmaal land. Dit betekent dat al wat leeft op de aarde zal uitsterven en dat zien de huidige bewoners, waaronder de bekende personages Manny, Peaches, Diego, Ellie, Sid en de andere niet zitten.Er lijkt niets aan de hand te zijn. Manny (Ray Romano), Ellie (Queen Latifah) en hun bekende vrienden leven lekker relaxt en zullen binnenkort getuigen zijn van het huwelijksfeest van hun dochter Peaches (Keke Palmer). Zodra het feest in volle gang is worden ze opgeschikt door prachtig vuurwerk, of nee, toch niet, het zijn meteorieten die hun weg naar de aarde weten te vinden. Ze moeten vluchten, alleen waarheen?
 
Eikel
Ondertussen in de ruimte, zien we Scrat (Chris Wedge) actief bezig zijn in een ruimtevoertuig. Hij zit nog steeds achter zijn geliefde eikel aan, maar krijgt hem nog niet te pakken. Hierdoor vliegt hij door het heelal met als gevolg een botsing met de meteoriet, als dat maar goed gaat. Op de aarde ontmoeten Manny en de andere een nieuw gezicht, het is Buck (Simon Pegg), deze slimme kerel kan zich uit elke benarde situatie redden ook als hij achterna gezeten wordt door vleesetende dino’s. Het wordt een avontuur om van te genieten.
 
Het is leuk om te zien dat de bekende Ice Age personages wederom een spannend avontuur beleven. Met dezelfde stemmencast komen ze weer tot leven. Het verhaal is leuk bedankt, maar springt er niet uit als bij de vorige delen. Er zitten zo nu en dan leuke woordgrappen in en grappige scenes, maar is geen hoogvlieger. De scenes met Scrat daarentegen zijn het leukst. Altijd blijft hij maar achter zijn eikel aan rennen en veroorzaakt daarmee de ergste situaties, heerlijk om te zien en om te lachen.
 
Jong en oud
De makers hebben met Ice Age: Collision Course een leuke familiefilm gemaakt die je zeker het nu weer kouder wordt perfect tijdens de feestdagen kan kijken. Zowel jong en oud zullen hierdoor lekker knus bij elkaar gaan zitten om deze film te kijken. En zodra deze afgelopen is kan er nog gekeken worden naar de vele extra’s, waaronder een aantal korte films, een kijkje achter de schermen en interviews. De Nederlandse versie bestaat uit stemmen van onder andere Carlo Boszhard, Jack Wouterse en Tygo Gernandt.


Blu-ray

16/11/2016

Fox Home Entertainment

Breedbeeld 16:9 1080p

DTS HD Master Audio 7.1 Engels, DTS 5.1 Nederlands

Nederlands, Fran en Engels

Plaats uw reactie

Aly Chiman op 29/04/2019

Hello there,

My name is Aly. Would you have any interest to have your website here at filmorama.nl promoted as a resource on our blog alychidesign.com ?

We are in the currently updating our do-follow broken link resources to include current and up to date resources for our readers.

If you may be interested please in being included as a resource on our blog, please let me know.

Thanks,
Aly
Aly Chiman op 20/05/2019

Hello there, My name is Aly and I would like to know if you would have any interest to have your website here at filmorama.nl promoted as a resource on our blog alychidesign.com ?

We are updating our do-follow broken link resources to include current and up to date resources for our readers. If you may be interested in being included as a resource on our blog, please let me know.

Thanks, Aly
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.