Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
27/06/2019

Il Miracolo

De Italiaanse dramaserie Il Miracolo is door maker en schrijver Niccolo Ammaniti bedacht en gaat op een originele manier aan de slag met de huilende Maradona. De kern van het verhaal is niet alleen het huilende Mariabeeld, maar is de schakel tussen verschillende onderwerpen. Waarbij de politiek, ontrouw, verslaving en hoop de thema's zijn die uitgelicht worden.
Niet alleen realiteit wordt getoond, maar ook het ongrijpbare en het surrealistisch denken wordt in beeld gebracht. Een aantal hoofdpersonages zijn dan ook de essentiële figuren die het verhaal dragen. De Premier Fabrizio Pietromarchi (Guido Caprino) van Italië, priester Marcello (Tommaso Ragno) die het pad naar de heer kwijt is. Een jonge vrouw die wil weten wat het DNA van het beeldje is en de generaal die het onderzoek van het mirakel leidt.
 
Heerlijk
Een erg goede serie die met een hele sterke Italiaanse cast gespeeld wordt. De emoties van elke personage worden bloot gelegd. Waardoor er interessante en goede scenes gespeeld worden. Met name acteurs als Guido Caprino, Elena Liette, Sergio Albelli en Tommaso Ragno gooien hoge ogen. Hun spel is doortastend en laat kijker echt op het puntje van zijn stoel zitten.
 
De makers weten op het juiste moment het gevoel over te brengen. Soms is dat door de dialogen, maar ook door lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen. Gewoon heerlijk om te zien.
 
Mysterie
Alles aan deze serie klopt gewoon. De sfeer, het camerawerk, het spel en de muziek passen als een puzzel in elkaar. De muziek die soms heel erg aanwezig is om het moment nog meer gevoel te geven is in dit verhaal passend en uniek. Het zorgt voor een extra dimensie in de filmische taal die de serie ademt. Er ontstaat dan een ‘artdeco’-sfeer in de film. Liefhebbers van mysterie, drama en ook een beetje geloof zullen smullen van deze serie. 
 
Elke aflevering duurt ongeveer 45 minuten en is verdeeld over twee DVD’s. In totaal bestaat dit eerste seizoen uit acht afleveringen. Helaas bevat de DVD geen extra's.


DVD

25/06/2019

Lumiere Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Italiaans

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.