Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
04/05/2017

Johan Falk seizoen 3

Het is alweer het derde seizoen van de scandinavische politieserie Johan Falk. Het verhaal pakt de draad weer op nadat in seizoen 2 Frank is ondergedoken en Johan Falk voor een nieuw probleem komt te staan. Deze keer is het hijzelf die in een hoek wordt gedrukt en hierdoor zijn gezin in gevaar kan brengen. Het wordt een strijd om de tegenstander op één of andere manier te stoppen, maar zal dat deze keer lukken? De kijker zal in ieder geval wederom kunnen genieten van acteur Jakob Eklund die in de huid van Johan Falk kruipt. Daarnaast zien we weer het speciale politieteam onder leiding van Sophie Nordh opereren om de schurken te pakken. Het verhaal gaat in op verschillende aspecten binnen het speciale team van de politie en de smerige spelletjes die gespeeld worden in de onderwereld. Om te zorgen dat de grote jongens niet nog meer kwaad kunnen uithalen, infiltreert de politie binnen de verschillende bendes.
 
Levensbedreigend
Dit doen ze zorgvuldig om zo uiteindelijke deze jongens op te pakken. Seth Rydell (Jens Hulten) is nog steeds in contact met agente Sophie Nordh (Milez Karlge) om informatie uitwisselen. Alleen als het voor Seth levensbedreigend wordt zal hij het spel op een andere manier gaan spelen. Zijn club behoort immers tot een beruchte groep criminelen. Helemaal nu zijn oude vriend Jack (Bjorn Bengtsson) weer uit de gevangenis is.
 
De gemoederen lopen hierdoor hoog op. Hij vertrouwd het niet. Evenals Johan Falk die een andere zaak onderzoekt. Alleen heeft hij niet in de gaten dat ook hij in gevaar loopt. De Russische maffia zit achter hem aan en heeft hem in haar greep. Naarmate het verhaal vordert vallen de puzzelstukjes op zijn plaatst en worden de acties steeds heftiger en intenser.
 
Continuïteit
Dit seizoen is wederom om van te smullen. Vele bekende gezichten laten weer een sterk verhaal zien uit de wereld van Johan Falk. De kijker wordt vanaf het begin tot het eind gegrepen door het verhaal en het is moeilijk om je in te houden om de volgende schijf in de Dvd-speler te stoppen. De cast speelt net als in de vorige seizoenen erg sterk. De continuïteit blijft in het spel en het verhaal aanwezig.
 
Dat geeft deze serie voldoende bagage om een realistisch en logisch verhaal in elkaar te zetten. De personages hebben inhoud en diepgang. Je ziet ze naar elkaar toe groeien. De nieuwe gezichten zorgen voor nieuwe spanningen en tevens sterke acteer kwaliteit. Met dit laatste seizoen zit het complete beeld van deze serie goed in elkaar. Er is niets op aan te merken.
 
Dit derde seizoen is verdeeld over drie DVD-schijven en bestaat uit vijf afleveringen van elk ruim 100 minuten. Naast de afleveringen bevat de DVD geen extra’s. Dat is geen gemis, want dit geeft al voldoende kijkplezier. Geniet van Johan Falk seizoen 3!


DVD

28/03/2017

Lumiere Home Entertainment

Breedbeeld 16:9 1080i

Dolby Digital 5.1 Zweeds

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.