Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
09/06/2022

King Richard

Wie kent ze niet, de bekende tenniszussen Venus (Saniyya Sidney) en Serena (Demi Singleton) Williams, zij schitteren in deze film King Richard van regisseur Reinaldo Marcus Green. We zien hoe de twee zussen getraind worden door hun vader Richard (Will Smith) die een plan heeft uitgestippeld hoe zij uiteindelijk professionele toptennissers worden en vele prijzen zullen willen. Het is voor het gezin Williams een best zwaar leven. Waar moeder Oracene (Aunjanue Ellis) in het ziekenhuis dagdiensten draait en Richard naast de intensieve trainingen van Venus en Serena ook nog nachtbewaker is. Het wordt een lange weg naar de top, helemaal met het feit dat in die tijd tennis met name door de rijke ‘witte’ elite beoefend werd. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.Richard begint met een plan om een trainer van hoog niveau te zoeken die zijn dochters nog beter en sterker kan maken. Alleen vanwege de financiële toestand van hun is er geen geld om ervoor te betalen. Dat zal naderhand worden als er wedstijden gespeeld worden en het prijzengeld dan kan worden ingezet om de trainer te betalen. Ze komen uit bij Paul Cohen, (Tony Goldwyn) die graag met Venus aan de slag wil gaan. Dan is het ook van belang dat ze jeugdtoernooien zal gaan spelen. Vanaf dat moment gaat het balletje rollen en zal Serena ook een kans gaan krijgen. Zal het plan van Richard zijn vruchten afwerpen en de twee zussen beroemd maken?
 
Dames
Regisseur Reinaldo Marcus Green heeft met deze film de kijker laten zien hoe het leven van de zusjes Venus en Serena Williams tot een succes gekomen is. ondanks de best strenge en rigide hand van hun vader Richard heeft het hun gevormd tot wat ze nu zijn geworden. Twee dames die wisten wat ze deden en tegen een stootje kunnen. En samen met hun vader hebben ze de tenniswereld laten zien dat het niet uitmaakt welke achtergrond je hebt of huidskleur. Het begin van een nieuw tijdperk was aangebroken en dat is op een erg mooie, realistische en goede manier vertelt en in beeld gebracht. 
 
En dat niet alleen, want acteur Will Smith heeft voor zijn rol als Richard zeer verdienstelijk de Oscar voor Beste Acteur in ontvangst mogen nemen dit jaar. Hij speelt deze rol met erg veel overtuiging en heeft zichzelf overtroffen. Hij geeft zijn personage de juiste charisma, waarbij het net lijkt of dat hij hun echte vader is. Daarnaast zien we de twee jonge actrices Saniyya Sidney en Demi Singleton die beide hun rol ook erg goed spelen. Ze geven alles en laten zien dat ze zeker meedoen in de nieuwe lichting actrices. De chemie tussen hun twee en ook die met Will Smith is erg mooi om te zien. de dialogen zijn sterk en de scenes zitten goed en levendig in elkaar. 
 
Emotie
Ook de andere acteurs als Aunjanue Ellis, Tony Goldwin en Jon Bernthal gooien ook hoge ogen. De scenes die Ellis heeft met Smith worden heel natuurlijk gespeeld en toont erg diepe emotie zo nu en dan. En ook Goldwin en Bernthal die beiden in de huid van bekende tennistrainers stappen, zorgen voor erg goed spel en interessante scenes. Het klopt gewoon allemaal, waarbij het verhaal zeker niet verveeld en het zelfs nog spannend wordt. Het draait niet alleen om het tennisspel, maar ook om de personen die daar achter schuilen. De vader, moeder en niet vergeten de meiden die ook nog gewoon kind mogen zijn. 

Ook al ben je geen tennisfan, dit is een film die iedereen kan inspireren om je doel te halen. Veel kijkplezier. Naast de film bevat de Blu-ray ook nog een aantal extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, interviews en nog veel meer.


Blu-ray

08/06/2022

Warner Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 7.1 Engels, DTS-HD Master Audio 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.