Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

31/03/2012

La Fée

De Franse Abel en de Australische Gordon leren elkaar kennen in Parijs en toeren de wereld rond met een vaudeville theater. In 2000 zetten ze hun eerste stappen in de filmwereld met twee korte films, waarvan er een als bonus op de DVD staat. In de derde film van het samenwerkingstrio Abel/Gordon/Romy draait het om een nachtwaker die de stad afzoekt naar de fee Fiona die maar twee van zijn drie wensen heeft doen uitkomen. Hoewel we de liefde die ze langzaam voor elkaar gaan voelen misschien wel als derde wens kunnen zien.Met een goed op elkaar ingespeelde cast, ze werken in al hun films samen, schildert regisseur Romy een grauwe stad waar Abel een miserabel baantje heeft als nachtwaker in een verlopen hotel. Al in de eerste beelden zien we de adooohratie voor Tati, Keaton en Chaplin. Weinig tekst, goed gechoreografeerde bewegingen en een hang naar absurdisme. De aankleding heeft weel weg van Alex van Warmerdam of Pedro Almodovar. Helaas mist het de finesse van al deze illustere voorgangers.

Voortbordurend op het gegeven van alles overstijgende liefde van hun vorige films Rumba en L’Iceberg, zoekt Abel net zo lang tot Gordon hem vindt en samen gaan ze er vandoor. Ze worden achterna gezeten door verschillende partijen want Fiona is geen fee maar een gewiekst, misschien wel een beetje gek winkeldiefje en sjacheraarstertje. Na een wild feest, een ode aan de Franse chanson, rijden ze naar Engeland. Ze halen het niet.

Het is een vermakelijke film, die iets te los in elkaar hangt om te overtuigen. Er is te weinig budget om bepaalde problemen op te lossen, die daardoor knullig overkomen. Daarnaast is het bij een ode vaak moeilijk te bepalen waar de kopie begint. Toch kent de film genoeg plezier dat met momenten van het scherm spat. Iets dat ook de extra's kenmerkt; leuke achter-de-schermen beelden en de eerder genoemde korte film, geven de DVD een mooie meerwaarde.

DVD

27/02/2012

Twin Pics

16:9

DD 5.1

Nederlanse

Plaats uw reactie

asDaloabcpt9 op 05/06/2016

buy strattera buy robaxin online azithromycin antibiotic as example where to buy synthroid
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.