Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
20/10/2016

La Fille Inconnue

De nieuwe film van de broers Jean-Luc en Pierre Dardenne La Fille Inconnue is een drama met een maatschappelijke boodschap. Zij hebben met de minimale middelen om een film te maken het verhaal op een pure en realistische manier vertelt. We zien een jonge huisarts Jenny (Adèle Haenel) die momenteel de praktijk van dokter Riga (Fabrizio Rongione) waarneemt. Alleen wanneer er een jonge vrouw ruim na openingstijd aanbelt doen zij en haar stagiaire niet open. De volgende dag krijgt Jenny te horen dat deze persoon overleden is. Zij voelt zich verplicht om achter haar identiteit te komen, alleen haalt hierdoor zaken overhoop die ze eigenlijk ongeroerd had moeten laten.De jonge huisarts heeft de praktijk in Seraing, vlakbij Luik. Hier heeft ze een openspreekuur dat veel laagopgeleiden aantrekt. Het is haar laatste week daar voordat ze haar kennis en kunnen gaat toepassen in een ziekenhuis. Dat is een behoorlijke carrière sprong dat ze zeker ziet zitten. Alleen als dan net nu ze de dossiers van de dag aan het verwerken zijn de voordeurbel horen gaan, staat Jenny als haar stagiaire Julien (Olivier Bonnaud) te twijfelen of ze naar de deur moeten gaan om deze persoon te helpen.
 
Voldoening
Als de volgende dag de politie op de stoep staat krijgt Jenny te horen of ze iets heeft gehoord de avond ervoor. Want er is een jonge dame gevonden door werklieden. Ze moet haar bewakingsbeelden afstaan. Het verhaal van deze jonge vrouw knaagt aan haar. Ze wil weten wie ze was en met name wat haar naam is. Ze zet alles op alles om daar achter te komen. Ze gaat zelfs na bij haar patiënten of deze haar hebben gekend. Alleen geeft dit haar voldoening en wat drijft haar om dit te willen weten?
 
De broers Dardenne hebben weer een sterk verhaal afgeleverd dat laat zien hoe een individu zich zo kan vastklampen in een situatie om te willen weten waarom zoiets gebeurd. En sterker waarom iemand dan niet open doet. Het had iemand anders zijn leven kunnen hebben gered. Maar ja dan blijft de vraag, waarom niet dit, of wat is ik dan toch dat had gedaan. Achteraf krijg je dan al snel spijt en had je het graag anders gedaan. En nu juist dat aspect hebben de broers goed in beeld weten te vatten.
 
Emotie
Je kijkt als kijker over de schouder van de hoofdpersoon mee. In het begin doet het je nog niet zoveel, maar naarmate het verhaal vordert hoe sterker je meeleeft met deze persoon. Want dit kan ook zo in het echte leven gebeuren en wat doe je dan zelf. Of nu je deze film hebt gezien, ga je dan ook sneller reageren.  Daarnaast is het spel van actrice Adèle Haenel erg sterk. Ze laat zien dat ze zowel fysiek als mentaal erg sterk overkomt op de kijker en haar tegenspelers. Er wordt een emotie getoond die realistisch is. Er ontstaat sterke scenes met onder andere acteur Jérémie Renier Niet alleen zij gooit hogen ogen, maar de andere acteurs spelen ook sterk hun rol. Met name de jonge acteur Louka Minnella staat zijn mannetje. Hij speelt overtuigend en met veel kracht.
 
Al deze ingrediënten maken de film sterk en geloofwaardig. Zelfs zonder soundtrack. Alleen een gezongen liet die door de jonge acteurs wordt gespeeld is de enige muziek die wij horen. Verder zijn het de stadsgeluiden die de stilte vullen. Heerlijk en puur. Net zoals in het dagelijkse leven. Alleen datgene waar we op dat moment behoefte aan hebben. Het is een dramafilm die je als filmliefhebber gezien moet hebben. Een art-housefilm van formaat en klasse. 
Plaats uw reactie

Charlespet op 18/06/2017

wh0cd103286 toradol back pain wellbutrin flagyl buy sildenafil diclofenac where to buy prednisone online
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.