Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
25/05/2017

La La Land

De veelvoudig Oscar winnende film La La Land is nu verkrijgbaar op Blu-ray en DVD. Deze musical-komedie van regisseur Damien Chazelle komt met deze film die het verleden laat herleven. Met deze film maakt hij een knipoog naar de musicalfilms uit de jaren ’40 en ’50. De sfeer proef en zie je, met het hedendaagse op de achtergrond. Voor het eerst zien we Ryan Gosling en Emma Stone zingend en dansend door het beeld schuiven. Waarbij stevige jazzmuziek worden afgewisseld met de dromerige en zoete musicalklanken.We zijn aanbeland in Hollywood, waarbij het voor menig werkzoekende een uitdaging is om hier een baan aangeboden te krijgen in de glitter en glamour wereld van Amerika. Dit geldt ook voor de jonge dame Mia (Emma Stone) die momenteel werkt als barista in een café bij Warner Bros. Hier zit ze momenteel nog wel even totdat ze hopelijk door een casting heen komt om uiteindelijk een rol te bemachtigen in een tv-serie of bioscoopfilm.
 
Fanatiek
Daarnaast zien we pianist Sebastian (Ryan Gosling) die fanatiek jazzmuziek speelt en naspeelt van bekende jazzgrootheden als Theloniuos Monk en Bill Evans. Hij speelt de stukken foutloos na. Alleen doordat hij veelal in cocktailbars speelt die hoofdzakelijk saaie en mainstream muziek willen horen kan hij zijn echte talent niet kwijt. Sebastian droomt al jaren om een eigen jazzclub te openen, waar alles kan en mag gespeeld worden.
 
Mia heeft ook een droom, want nadat ze al vele audities heeft gedaan, ze komt maar niet aan de bak. Ze organiseert daardoor maar zelf een voorstelling, die alleen door haar wordt opgevoerd. Alleen is dit dan wel wat ze wil? Komt haar droom ook ooit uit? Sebastian en Mia hebben elkaar al eens getroffen, alleen durfde ze elkaar niet de liefde te geven. Totdat ze wederom tegenover elkaar stonden. Vanaf dat moment hopen ze elkaar te versterken en door te breken. Zal het hun lukken om te overleven in Hollywood en komen hun dromen uit?
 
Stapje verder
Damien Chazelle heeft na zijn succes met de (jazz)muziekfilm Whiplash zijn droomfilm La La Land tot leven kunnen brengen. Het idee van deze film lag namelijk al op de plank voordat Whiplash gemaakt was. Hiermee gaat hij een stapje verder. Het verhaal laat namelijk twee kanten van de munt zien. Het echte en harde leven in Hollywood en de droomwereld waarin de hoofdpersonen het liefst willen zitten. Dit alles omlijst in een musicalsausje. En tevens een filmstijl die terug grijpt naar de jaren ’40 en ’50 toen de musicalfilms in aantocht waren.
 
Deze stijl heeft Chazelle gebruikt met als resultaat een frisse film waarin muziek, dans en een verhaal elkaar ontmoeten. Of dit allemaal voor iedereen is weggelegd om te zien, is nog een tweede vraag. Als je van musical houdt, dan is dit zeker een must-see, heb je daar niets mee, dan kan je beter een andere Gosling-film kijken. De scenes waarin gezongen wordt zien er goed, mooi en gelikt uit. Maar dat is wel erg Amerikaans.
 
Overtuigend
Daartegenover de scenes waarin het verhaal echt verteld wordt zijn meer de moeite waard. Waarbij goede dialogen en acteerwerk bij elkaar komen. Gosling en Stone laten zich hier van hun beste kant zien. Daarbij speelt Gosling overtuigend piano. Dit doet hij zelfs de volledige film helemaal zelf. Indrukwekkend! Je ziet zelfs zanger John Legend debuteren en doet dat best goed. Het verhaal dat realiteit en dromen met elkaar verweeft is goed uitgepakt in beeld en spel.
 
Hierdoor heeft La La Land wel verdient zes Oscars in ontvangst mogen nemen. Het is een originele film met eigentijdse muziek die door componist Justin Hurwitz is gemaakt. Ondanks de zoete musicalsfeer die in de film zit is het een amusante film om te bekijken. Met name de jazzpassages zijn erg goed weergegeven en het spel van de acteurs zorgt ervoor dat je blijft kijken. Je wil uiteindelijk toch weten hoe het met Sebastian en Mia zal aflopen. Naast de film bevat de Blu-ray vele extra’s, waaronder diverse interviews, een kijkje achter de schermen, de muziek, een tweetal clips, verwijderde scenes en nog veel meer.


Blu-ray

25/05/2017

Belgafilm

Breedbeeld 16:9 1080p

DTS HD Master Audio 5.1 Engels

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.