Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
10/01/2018

Legion seizoen 1

Het eerste seizoen van de spektakel serie Legion is uit op DVD en Blu-ray. Deze serie is gebaseerd op superhelden van de Marvel-stripboeken waarin een team van mutanten het opneemt tegen de regering en ander donker gespuis. Het verhaal volgt een aantal mutanten, waaronder David Haller die eerst dacht dat hij aan schizofrenie leed. Helaas was dat niet zo, want het zijn de krachten die hij soms niet in bedwang kan houden. Deze goed doordachte en originele serie laat de kijker meeslepen in de wereld van ‘doorgedraaide’ mensen, adembenemende effecten en een sterke cast. Geschreven door Emmy winnaar Noah Hawley, bekend van de hit-serie Fargo.Krachten
Als David Haller (Dan Stevens) in een psychiatrische inrichting belandt denkt hij, nu is het klaar met mijn leven en bestaan. Maar als hij daar de beeldschone Syd Barret (Rachel Keller) ontmoet ontstaat er een band tussen de twee. Alleen die band ontstaat niet voor niets. Ook al is David door vele psychiaters bestempeld met de ziekte schizofrenie, hij heeft toch wel een andere aandoening. Het zijn bovennatuurlijke krachten die hij heeft, alleen zijn ze nog niet onder controle te houden. Samen met een team zullen ze naarmate het verhaal vordert hun krachten laten zien en met welk doel ze de vijand zullen uitschakelen.

Legion is niet alleen een superhelden serie waarbij de krachten en visuele effecten de boventoon voeren. Nee, het gaat hier ook om het verhaal en de sterke dialogen die geschreven zijn. De cast speelt zeer goed en laat zien dat ze veel in hun mars hebben. Met name de hoofdpersonage David Haller wordt voortreffelijk gespeelt door Dan Stevens.

Daarnaast ziet de serie er gewoon indrukwekkend uit. Het is vlot gefilmd, er klinkt een sterke soundtrack en man, man wat doen ze veel met effecten, details en sfeer die de emoties van de personages tot uitdrukking laten komen. Het is net alsof je naar een schilderij kijkt in beweging. Waarbij kleuren en expressie van de acteurs belangrijk zijn.

Dertien-in-een-dozijn
Het verhaal klopt gewoon en door de schoonheid ervan wil je gewoon door blijven kijken. Het is eens weer wat anders dan alle politiek correcte series en dertien-in-een-dozijn verhaaltjes die geen diepgang hebben. Beleef het intens en laat het over je heen komen. In het begin is het nog even wennen, maar naarmate je er eenmaal in zit kan je er niet meer uitkomen. Naast de serie bevat de Blu-ray nog een aantal extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, verwijderde scenes, interviews en veel meer.

 Blu-ray

25/10/2017

Fox Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master 5.1 Engels

Nederlands, Duits, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.