Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
01/06/2017

Live by Night

Acteur Ben Affleck speelt niet alleen de hoofdpersoon in Live by Night, maar zit met deze gangsterfilm alweer voor de derde maal in de regiestoel. Affleck heeft met dit verhaal, dat gebaseerd is op het gelijknamige boek van schrijver Dennis Lehane. We zien het leven van gangster Joe Coughlin, een bandiet eerste klasse. Hij deinst niet snel terug van zijn tegenstander, is slim en kan snel hogerop komen. Affleck wordt bijgestaan door Elle Fanning, Zoe Saldana, Sienna Miller, Chris Cooper, Brendan Gleeson en Robert Glenister. Een echte ouderwetse misdaadfilm.
 
Joe Coughlin (Ben Affleck) is een gewiekste crimineel in Boston, die gelukkig zijn vader (Branden Gleeson) als politie-adjudant heeft, want hierdoor zijn vele overtredingen snel weg. Alleen als hij zijn ogen laat vallen op de prachtige schone Emma Gould (Sienna Miller) komt hij een beetje in de problemen. Zij heeft namelijk al een relatie met topcrimineel Albert White (Robert Glenister). Stiekem bedrijven ze de liefde, alleen voor hoelang gaat dat goed.
 
Rum
Na enige tijd in de gevangenis gezeten te hebben wil hij het rechte pad bewandelen. Helaas wordt hij verleid door de Italiaanse maffia. Hij vertrekt met een kleine crew naar Tampa om daar een zaak op te zetten met de verkoop van illegale rum. En met succes, maar daarentegen loopt hij zo nu en dan ook tegen problemen aan. Dat heeft grote gevolgen voor zijn omgeving.
 
Ben Affleck heeft met Live by Night een zeer vermakelijke en goede gangsterfilm afgeleverd. Hij heeft de gangsters uit de jaren ’20 weer even tot leven gebracht. Met alles er op en eraan. Van mooie dames, scheurende auto’s en vliegende kogels uit automatische geweren. Een echte mannenwereld dat op een juiste manier in beeld is gebracht. Mooie kostuums, decors en auto’s vullen het beeld. Daarnaast zien we de mannen met nette pakken, sigaren, wapens, lange jassen en hoeden. De sfeer die deze film moet hebben. Het ademt de jaren ‘20. Heerlijk.
 
Balans
Daarnaast heeft Affeck het script ook nog eens zelfgeschreven. Wel met de basis van het boek dat Dennis Lehane geschreven heeft. Maar toch, het zit goed in elkaar. En daarbij heeft hij ook nog een sterke cast bij elkaar gebracht. Vanaf het begin tot het eind is boeiend. De acties, achtervolgingen en liefdevolle scenes zijn goed in balans met elkaar. Soms is de vaart in het verhaal even weg, maar een beetje rusr is ook wel prettig. De dialogen zijn scherp en goed geschreven. Je ziet dat Affleck groeit in zijn regievak. Dat is mooi om te zien.
 
Deze film moet je zeker zien als je van de gangsterwereld van de jaren ’20 houdt. Naast de film bevat de DVD als extra een aantal verwijderde scenes.

DVD

31/05/2017

Warner Home Entertainment

Breedbeeld 16:9 1080i

Dolby Digital 5.1 Engels

Nederlands, Duits, Engels en Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.