Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
30/06/2017

Logan

In Logan, een film van regisseur James Mangold zien we hoe Logan, ook wel bekend als Wolverine zich in het jaar 2029 als dronkaard en limousinechauffeur zijn leven lijdt. Daarnaast zorgt hij ook voor de zieke professor Charles Xavier. Dit kost hem veel moeite zeker hij nu zelf ook ouder is geworden. Als op een dag een partij die jaagt op mutants bij Logan op de stoep staat gaat hij in de verdediging. Zij zoeken een jong meisjes, Laura, een mutant die eigenlijk niet in de bewoonde wereld aanwezig hoort te zijn. Logan zal alles op alles zetten om Laura te beschermen en de vijand uit te schakelen. We zien dan nog eenmaal het beeste Wolverine tot leven komen.
Vluchten
In de toekomst is de relatie tussen de mutants en de bevolking niet meer helemaal vredig. Men jaagt op deze bijzondere mensen. Alleen zij zitten verscholen richting de Mexicaanse grens. Zo ook Logan (Hugh Jackman), die op een verlaten terrein professor X (Patrick Stewart) en Caliban (Stephan Merchant) onder zijn hoeden heeft. Helaas wordt deze plek ontdekt door de speciale opsporingseenheid en moeten ze noodgedwongen vluchten.

Maar waarom? Dit staat namelijk in relatie met de jonge Laura (Dafne Keen), een mutant die op de vlucht is voor deze eenheid. Haar doel is om bij de Canadese grens te komen, want daar zullen meer jonge mutants zijn. En het is daar veilig voor hen. Logan besluit haar mee te nemen, niet wetend dat zij eigenlijk meer betekend voor hem dan dat hij op dat moment weet. Met als resultaat snelle acties, spectaculaire stunts en een goed verhaal dat de kijker laat smullen van wederom een Marvel-comic verhaal dat tot leven is gekomen.
 
X-Men
Bij het zien van Logan wordt je als kijker meegenomen in de wereld van Wolverine. De X-Men die alsmaar zijn rug keerde tegen de school van professor X en het team X-Men. Nu zien we het verhaal dat om hem draait. Waarbij hij eigenlijk ook gevoelens heeft, moe kan zijn en echt pijn voelt. Zijn super-power werkt niet meer helemaal zoals het hoort. En dat is het mooie van dit verhaal. Het is menselijk en realistisch. Er worden dingen getoond die je bij de andere X-Men verhalen niet of nauwelijks ziet. Een meer volwassen verhaal met maatschappelijke onderwerpen. In een jasje van acties en bovennatuurlijke krachten.
 
In deze film worden die onderdelen samengebracht en geven het kwaliteit en diepgang. Daarnaast is er een sterrencast aanwezig om de personages tot leven te wekken. Hugh Jackman is Wolverine en speelt dat deze keer met nog meer diepgang. Een mens en een vechtmachine zien we. Maar bovenal iemand die deze rol sterk neerzet. Patrick Stewart is even terug van weggeweest om de professor te spelen. Dat was een aangename verrassing. Hij speelt deze rol erg goed en zorgt niet alleen voor serieuze scenes, maar laat de kijker ook lachen. De jonge actrice  Dafne Keen speelt erg goed en staat zeker haar mannetje. Wat zij allemaal voor capriolen uithaalt is indrukwekkend en heerlijk om te zien.
 
Sterk
Logan is een prima actie-drama film die zich alleen bezig houdt met Wolverine en verder geen bijzaken erbij haalt. Dit maakt het verhaal sterk en zal voor de X-Men fan zeker de moeite waard zijn om te zien. Naast de film bevat de Blu-ray vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, verwijderde scenes, trailers en diverse filmpjes over de effecten, personages en noem het maar op.


Blu-ray

28/06/2017

Fox Home Entertainment

Breedbeeld 16:9 1080p

Engels DTS-HD-MA 7.1, Frans DTS 5.1, Duits DTS 5.1, Italiaans DTS 5.1

Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.