Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
16/06/2017

Manchester by the Sea

Het aangrijpende verhaal dat in Manchester by the Sea wordt vertelt grijpt de kijker de gehele film. Regisseur Kenneth Lonergan brengt het verhaal van Lee Chandler in beeld. Dat doet hij door de alledaagse dingen de revue te passeren. Zijn oudere broer Joe wordt ernstig ziek en komt te overlijden. Hierdoor krijgt hij de voogdij van zijn zoon Patrick. En dat niet alleen, Lee woont namelijk niet echt in de buurt en werkt als conciërge in Boston. Het wordt nog zwaarder voor hem als hij terug komt in zijn oude stad, waar veel herinneringen liggen die zeer aangrijpend zijn. Met sterk acteerwerk van Casey Affleck, Lucas Hedges en Michelle Williams. Het leven van Lee Chandler (Casey Affleck) verliep allemaal prima. Hij had een mooie vrouw, een dak boven zijn hoofd, twee prachtige dochters en een pasgeboren zoon. Alleen dat was het verleden, tegenwoordig woont hij in Boston en is daar een conciërge van een viertal appartementencomplexen. Hij voert hier kleine klussen uit en zorgt ervoor dat iedereen er zonder technische problemen kan wonen. Lee is alleen niet zo sociaal en is depressief. Als hij gebeld wordt door de beste vriend van zijn broer en te horen krijgt dat hij overleden is, reist Lee af naar zijn geboortestad Manchester.
 
Vissersboot
Dit stadje ligt aan de zee en zijn broer Joe (Kyle Chandler) heeft hier zijn eigen vissersboot. Alleen nu hij er niet meer is zal Lee het een en ander moeten regelen. Dit is voor hem een lastige taak, want hier liggen diepe herinneringen waarmee hij niet meer geconfronteerd wilt worden. Waarbij hij ook nog zijn ex-vrouw Randi tegenkomt. Wat is hier allemaal gebeurt?
 
Deze film is vanaf het begin tot het eind zeer aangrijpend. De kijker voelt mee met de hoofdpersoon Lee, die veel zware zaken heeft moeten doorstaan, maar nog steeds leeft en doorgaat. Je ziet een deel van zijn leven, in goede en slechte dagen. Zijn familie en de plek waar hij vandaan komt. Acteur Casey Affleck heeft niet voor niets een Golden Globe gewonnen voor deze rol. Hij zet zijn personage echt fantastisch neer. Waarbij niet alleen de lichaamstaal op zichzelf al veel zegt, maar zijn dialogen erg sterk zijn.
 
Puur
De scenes waarbij hij tegenover Michelle Williams staat maken de meeste indruk. Hoe twee gebroken mensen elkaar iets proberen te vertellen. Aangrijpend. Het is niet alleen drama. De komische noot ontbreekt niet. Acteur Lucas Hedges zorgt ervoor dat het ijs gebroken wordt om weer even een glimlach op het gezicht te zien. We zien ook de alledaagse dingen als het dichtgooien van een overvol vriesvak en dat er dan een aantal zaken uitvallen. Maar ook hoe veel voorkomende dingen in beeld getoond worden en gewoon gebeuren. Dat maakt het verhaal puur en natuurlijk.
 
Manchester by the Sea is een indrukwekkende en aangrijpende film die je gezien moet hebben. Het is op een zeer mooie manier in beeld gebracht en het verhaal zit goed in elkaar. Als kijker kan je hier ook wat van leren, als het gaat om hoe je om moet gaan met verlies en om er voor iemand anders te zijn. Ook al gaat het met jezelf ook niet al te best.
 
Naast de film bevat de Blu-ray een aantal extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, verwijderde scenes, en commentaar van de regisseur.


Blu-ray + Digital

31/05/2017

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9 1080p

DTS HD Master Audio 5.1 Engels, Dolby Digital 5.1 Engels

Nederlands, Duits, Engels, Spaans en Frans

Plaats uw reactie

arachni_name op 07/08/2017

1"'`--
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.