Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

08/05/2012

Miss Homeless

Gebaseerd op ervaringen van zijn eigen leven en een klein persbericht in het nieuws ging de jonge regisseur Daniel Lambo aan de slag voor zijn eersteling. Miss Homeless is het verhaal van een niet zo jonge Amerikaanse actrice die graag in de film van haar man wil spelen. Hij kampt met een beginnende midlifecrisis en wijst haar af. Zijn zwervertje moet jong en blond zijn. Maar om te bewijzen dat ze de rol aankan gaat ze op methodactingtour en duikt in het dakloze leven van Brussel.Al snel ontmoet ze een dakloze man die haar de beginselen uitlegt; wat voor bordje hou je voor je, waar vind je statiegeldflessen en hoe schreeuw je tegen willekeurige objecten. Eén raad slaat ze in de wind: blijf van de drank af. Op een dag komt ze in aanraking met enkele vrouwen die aan de Miss Homeless Brussel-verkiezing meedoen. Ze besluit ook mee te doen. Deze verkiezing heeft echt in 2010 plaatsgevonden om het probleem van de vele daklozen, en dan vooral vrouwen, onder de aandacht te brengen. Deels zijn er echte beelden van de verkiezing in de film versneden.

Door deze mengeling van de film en het feit dat er tegen de camera gepraat wordt - de film is eigenlijk een documentaire voor haar man om hem te overtuigen - maakt dat de film grappig en luchtig wordt ondanks het thema van de daklozen. Vele van hen zijn geen acteurs maar echte zwervers. De film is helaas aan de korte kant en verdient het predicaat speelfilm door acht minuten over het uur te gaan. Daniel Lambo vertelt in de leuke making of over toekomstplannen. Ik ga hem in de gaten houden.
 

DVD

26/03/2012

Filmfreak Distributie

16:9

Dolby

Nederlandse

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.