Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
27/04/2019

Mortal Engines

Als producent zit Peter Jackson niet stil samen met regisseur Christian Rivers heeft hij Mortal Enginestot leven gebracht. Een wereld die laat zien hoe men leeft als de steden over de hele wereld vernietigd zijn door een aanval van buitenaf. De steden zijn weer opgebouwd, alleen zijn niet meer afhankelijk van een vaste plek. Deze nieuwe steden kunnen zich verplaatsen. En dat is zeer indrukwekkend. We zijn aanbeland in Engeland en zien hoe deze metropool de kleine dorpen op eet. Gebaseerd op het boek van schrijver Philip Reeve.
De leider van deze stad, de burgemeester Magnus Crome (Patrick Malahide) heeft het niet geheel voor het zeggen, want dat is namelijk Thaddeus Valentine (Hugo Weaving) die bezig is met een geheim project. Met als doel de grote Chinese muur te vinden en te vernietigen zodat Engeland de heerser van deze nieuwe wereld zal zijn. Hij heeft alleen ook vijanden, waaronder de jonge dame Hester Shaw (Hera Hilmer) die kosten wat het kost hem dood wil hebben. Ze zal samen met een aantal strijders het gevecht aangaan en zijn boosaardige plan stoppen.
 
Goedheid
De makers van Mortal Engineshebben niet stil gezeten op het gebied van special effects is alles uit de kast gehaald. Met als resultaat een indrukwekkende wereld waarin grote machines domineren en de mensheid wederom op de proef wordt gesteld. Arm en rijk er nog steeds is en het kwaad op de loer ligt. De goedheid is er wel, maar is er onder de oppervlakte. 
 
De cast bestaat uit een aantal bekende en minder bekende gezichten. Op deze manier maakt de kijker kennis met nieuwe acteurs en actrices die best goed hun werk doen. De personages voldoende gestalte geven, realistisch en overtuigend spelen. Het enige jammere is dat de hoofdpersonages weer jonge acteurs zijn. Hierdoor krijgt de film meer een jeugdig verhaal en geen stoer avonturen verhaal als bijvoorbeeld met Indiana Jones gedaan is in het verleden, om maar een dwarsstraat te noemen. Niet dat het heel erg is, maar daar wordt het verhaal niet sterk van.
 
Ideologie
Er wordt een origineel verhaal vertelt dat geïnspireerd is van de boeken die schrijver Philip Reeve bedacht heeft. Een nieuwe visie op de steden van de toekomst komen tot leven. Alleen de hiërarchie blijft gelijk. De rijken en armen staan weer tegenover elkaar. Het vrije volk hangt ergens in de lucht, maar als iemand veel kwaad in zich heeft staan we samen sterk. Een ideologie die in deze biotoop wel werkt, maar in werkelijkheid een droombeeld is. 
 
Ook al is het film, de achterliggende gedachte van het verhaal is ver gezocht. De effecten en de wereld die bedacht is ziet er wel fantastisch uit. Mortal Enginesis dan ook een visueel spektakel, dat voor de liefhebbers zeker smullen is. Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, interviews en nog veel meer. 


Blu-ray

17/04/2019

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 5.1, Engels, Duits en Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.