Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
21/07/2021

Mortal Kombat

In 1995 is er al eens een poging gedaan om een verhaal te maken van het bekende videospel Mortal Kombat. En met zelfs een vervolg in 1997. Destijds was dat niet een al te groot succes. Nu is dit nogmaals gedaan en hebben de makers dit bekende vechtspel nieuw leven in geblazen. Waarbij vele bekende personages de revue passeren en het deze keer gaat om de strijd tussen de meester Shang Tsung (Chin Han) die heerst over Outworld en Lord Raiden (Tadanobu Asano) die de Earthrealm beschermd tegen aanvallen van de kwade heerser.  Met als resultaat mooie speciale effecten, verbluffende decors en rond vliegende bloedspetters. Geregisseerd door Simon McQuoid.
Strijders
Er wordt een vies spelletje gespeeld door Shang Tsung, waardoor de strijders op aarde groot gevaar voor eigen leven lopen en dat van hun dierbaren. Dit geldt ook voor de kooivechter Cole Young (Lewis Tan) die door zijn voorvader Hanzo Hasashi (Hiroyuki Hasashi) onbewust onderdeel uitmaakt van deze strijders. En zo zal er snel een team van strijders bij elkaar gebracht moeten worden om het kwaad buiten de deur te houden. Om de aarde in veiligheid te brengen. 
 
Helaas weet niet iedereen wat hun kracht is en waarom ze rondlopen met een Mortal Kombat teken op hun lichaam. Sonya Blade (Jessica McNamee) is samen met Jax (Mehcad Brooks) al langer bezig om dit mysterie te ontrafelen. Helemaal ze nu Kano (Josh Lawson) gevangen hebben. Alleen als ze opgeschrikt worden door een monster begint het gevecht tussen goed en kwaad. Kunnen ze op tijd de tempel van Lord Raiden vinden zodat hij hopelijk een uitkomst kan bieden voor hun. 
 
Oosters
De makers hebben met deze film een verhaal weten te maken die voor de kijker niet verveeld en vlot in elkaar zit. Er is met veel zorg aan de personages gewerkt en deze zijn realistisch in beeld gebracht. De nadruk ligt dan ook meer op de acties, vechtscènes en visuals, dan de dialogen. Daar is het ook niet om te doen, want het gaat tenslotte om het toernooi Mortal Kombat en de spelers die het opnemen tegen elkaar. De cast zorgt ervoor dat hun personages voldoende gestalte krijgen en de scenes interessant maken. De openingsscène gooit dan ook hoge ogen. De sfeer geeft een Oosters gevoel en maakt een sterk begin. Dit is dan ook de kapstok waar het verhaal aan op wordt gehangen. Het ontstaan van Sub-Zero en zijn rivaal Hanzo Hasashi. 
 
Hierin wordt zelfs Mandarijn gesproken en gaat het niet over op het Engels. Dat maakt het verhaal ook puurder en origineel. De vechtscènes zien er goed uit, waarbij de choreografie goed doordacht is. Mooie bewegingen worden afgewisseld met sterke stunts. En de kijker wordt ook nog getrakteerd op het bekende Mortal Kombat muziekdeuntje. Al met al een vermakelijke film die vele actieliefhebbers en fans van het spel zeker een must-see is. Heel veel kijkplezier. Naast de film kan je ook nog genieten van vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, het opzetten van de stunts, verwijderde scenes en nog veel meer. 


Blu-ray

19/07/2021

Warner Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 5.1 Engels, Dolby Digital Audio 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Plaats uw reactie

XyampiZdecDeefe op 02/08/2021

singapore news channelnewsasiasingapore news
Airbladedhv op 04/08/2021

works of art.
KenCreedmoorRIZ op 15/08/2021


liverpool man city

solar eclipse glasses near meV
DramXrenDeefe op 16/08/2021

seungri seungrichannelnewsasia
curtsyjpdvd op 23/08/2021

https://www.curtsy.jp/11474.html https://www.curtsy.jp/10128.html
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.