Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
23/12/2017

My Cousin Rachel

In het kostuumdrama My Cousin Rachel van regisseur Roger Michell, zien we het sterke spel van actrice Rachel Weisz en acteur Sam Claflin. De twee moeten het tegen elkaar op nemen in een verhaal vol passie, haat en kwaad. Met het mooie Engeland van de 19e eeuw als decor. Gebaseerd op de roman van Daphne Du Maurier.De jonge naïeve Philip (Sam Claflin) woont al sinds dat hij klein is bij zijn geliefde oom Ambrose. Een landeigenaar die veel welvaart kende. Hij nam de zorg van Philip op zich, want die had zijn ouders verloren. Alleen Ambrose wordt ernstig ziek en op advies van zijn arts moest hij naar een warmer land. Hij vertrok naar Italië, Florence. Hier ontmoette hij de aantrekkelijke Rachel (Rachel Weisz). Ze trouwen en hierdoor wordt Rachel de nicht van Philip.
 
Heftig
Philip ontvangt regelmatig brieven van zijn oom om te horen of de plek waar hij is hem beter maakt. En daarnaast leest hij veel verhalen over hem en Rachel. De liefde is in het begin zeer heftig en passievol, maar hij wordt niet beter. Ambrose beschuldigd Rachels ervan dat zij hem vergiftigd. Helaas lukt het Ambrose niet meer om terug te keren naar Engeland. Hij overlijd. Rachel daarentegen komt wel naar Engeland om te zien hoe het huis van Ambrose nu in het echt is en kennis te maken met Philip.
 
Vanaf dat moment ontstaat er een kat-en-muis-spel tussen de twee. Philip wil eigenlijk niet dat ze komt. Hij heeft wel wat beters aan zijn hoofd. Zijn peetvader Kendall (Iain Glen) en diens dochter Louise (Holliday Grainger) weten niet of het slim is om Rachel bij hem in de buurt te hebben. Wat is ze van plan? Wil ze hem ook vergiftigen, of is dat helemaal niet gebeurt? Philip moet zijn hoofd koel houden en zijn rijkdom beschermen, want als hij 25 jaar oud wordt dan is alles van hem. Rachel zal het spel slim spelen en Philip op hol laten slaan, want ze is immers een onweerstaanbare sluwe vos.
 
Prachtige kostuums
Dit kostuumdrama is zeer goed in elkaar gezet. Ook al worden er met alleen woorden een verhaal vertelt. Er is weldegelijk spanning aanwezig. Dit wordt zeer goed door de acteurs overgebracht op de kijker. Niet alleen de dialogen zijn sterk, maar ook de lichaamstaal tussen hun is uitstekend. Rachel Weisz zit echt in haar element. Ze geniet volop van deze rol. Tegenspeler Sam Claflin laat zich ook niet zomaar uit het lood slaan en gaat er vol in. Dat levert mooie en interessante scenes op. Met daarachter mooie landschappen, prachtige kostuums en vele details in de decors, het materiaal en interieur.
 
Het plaatje is gewoon compleet. Alsof je naar een levend schilderij zit te kijken. En daarbij blijft het verhaal je boeien vanaf het begin tot eind. Het verhaal wordt netjes en kalm vertelt. Geen haast is er, en dat is ook niet nodig in een tijd als deze. Je krijgt ook steeds meer medeleven met Philip. Hij wordt levend opgegeten door haar en dat hoop je toch niet. Nu zie je weer eens wat echt acteren is. dat woorden en expressie veel kunnen betekenen en het doel halen. My Cousin Rachel is een heerlijke film om te zien ook al ben je geen kostuumfilmfan. Kijk en geniet. Naast de film bevat de Blu-ray vele extra’s, als verwijderde scenes, de visuele effecten, muziek en een galerij.    

Blu-ray

20/12/2017

Fox Home Entertainment

Breedbeeld, 16:9 1080p

Engels DTS-HD-MA 5.1, Frans DTS 5.1 en anderen

Nederlands, Frans en anderen

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.