Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
07/11/2015

Paul Blart: Mall Cop 2

Na de avonturen van winkelcentra bewaker Paul Blart in het eerste deel, is hij nu te zien in het tweede deel Paul Blart: Mall Cop 2. Deze keer krijgt Blart, gespeeld door (Kevin James) een uitnodiging om naar een conferentie van winkelcentra bewakers te komen in Las Vegas. Dit ziet Blart precies op het goede moment komen en kan er dan direct een vakantie met zijn dochter aan vast plakken. Uiteraard gaat dit niet geheel vlekkeloos, want Blart wil graag laten zien dat hij eigenlijk wel een ‘echte’ agent kan zijn.Regisseur Andy Fickman heeft het stokje van Steve Carr overgenomen om het tweede deel van Paul Blart: Mall Cop tot leven te laten komen op het witte doek. Deze keer gaat Paul met zijn dochter Maya (Raini Rodriquez) naar Las Vegas. Niet alleen voor ontspanning, maar ook omdat dit wel de laatste vakantie kan zijn voor haar voordat ze gaat studeren. Paul heeft in de afgelopen periode al veel moeten verwerken, waaronder een scheiding en het overlijden van zijn moeder.
 
Rust
Eindelijk even rust in Vegas. Maar helaas wordt dat verstoort doordat Maya in nood komt. Gelukkig is Paul Blart er met zijn andere beveiliger-collega’s om de zaak op te lossen. Alleen is Paul niet de slimste en makkelijkste om mee overweg te kunnen. Dat zorgt voor veel komische voorvallen en schaamteloze scenes.
 
Het eerste deel van Mall Cop was niet zo’n succes en is het aan dit tweede deel om er toch nog wat van te maken. Dit is enigszins verbeterd, maar het blijft een film die het net niet haalt. De vaak flauwe grappen liggen er iets te veel bovenop en dat haalt de inhoud van de film naar beneden. Het niveau stijgt als acteur Neil McDonogh met zijn team geïntroduceerd wordt. Hij speelt de bad-guy Vincent Sofel die het hotel waar Paul verblijft wil beroven van waardevolle schatten.
 
Buikschuivers
Tijdens die scenes gebeurt er wat meer dan alleen maar flauwe grappen en onnozele buikschuivers. Hierdoor blijf je verder kijken om te weten of Paul het uiteindelijk zal redden. Verder is het verhaal flinter dun en weet je eigenlijk al vrij snel wat er in de scene zou kunnen gebeuren. Het is iets te voorspellend. Een paar momenten blinken uit, maar daar blijft het ook bij.
 
Daarnaast zijn er soms scenes die verder niet toevoegen aan het verhaal. Het is jammer dat dit tweede deel geen hoge ogen gooit en daardoor alleen op DVD en Blu-ray in Nederland is uitgekomen. Voor mensen die graag even niet hoeven nadenken bij het kijken van een film is dit wel de moeite. Maar verder dan dat mis je er niets aan.
 
De Blu-ray bevat naast de film wel veel extra’s die eigenlijk nog leuker zijn dan de film. Met onder andere een kijkje achter de schermen, bloopers, verwijderde scenes, de stunts, interviews en nog veel meer.


Blu-ray + Digital

21/10/2015

Sony Home Entertainment

16:9 Breedbeeld, 1080p

Engels DTS-HD Master Audio 5.1

Nederlands, Frans, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.