Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
20/07/2018

Phantom Thread

Regisseur Paul Thomas Anderson heeft met Phantom Thread een verhaal vertelt dat de wereld van couturier Reynolds Woodcock in beeld brengt. Anderson heeft het verhaal tevens geschreven. Onder begeleiding van prachtige muziek zien we een meester in de modewereld zijn ding doen. Alleen als de prachtige Alma in het leven van Reynolds komt wordt zijn bestaan enigszins wankeler.Het prachtig in beeld gebrachte verhaal waarin acteur Daniel-Day Lewis in de huid kruipt van de modeontwerper Woodcock in het Londen van de jaren ’50. Is zeer goed uitgewerkt. Reynolds runt samen met zijn zus Cyril (Lesley Manville) The House of Woodcock. Een befaamd gedistingeerde stijl voor vele bekende Engelse en buitenlandse high society. Alleen als Reynolds de beeldschone Alma (Vicky Krieps) tegenkomt is hij direct verkocht.
 
Frisse wind
De eigenwijze en vastberaden Alma wordt uitgenodigd in zijn huis en vanaf dat moment wordt zij zijn muze en minnares. Alleen doordat ze niet gemakkelijk is wordt de vaste structuur in het leven van Reynolds doorbroken. Dit is nieuw voor hem en het zal daardoor ook wel even wennen zijn met deze frisse wind die door het huis blaast.
 
Phantom Threadis een film die zeer goed en sterk wordt vertelt. De dialogen voor een mooi schouwspel en de onderliggende soundtrack begeleid de scene alsof het een dans is. Acteur Lewis laat zich wederom van zijn beste kant zien. een stugge personage geeft hij voldoende bagage mee om de kijker te trakteren op zijn spel. Actrices Manville en Krieps zorgen voor de pittige kant. Het zijn sterke vrouwen die graag met elkaar en Lewis een duel aan gaan. Met als resultaat een zeer interessant spel van woorden en fysieke aanvallen. 
 
Dramaliefhebbers
Het is een film dat een deel uit het leven van deze modeontwerper laat zien en het lijkt net alsof deze persoon ook daadwerkelijk geleefd heeft. Het is namelijk gebaseerd op ontwerpers die in de jaren ’50 geleefd hebben. En daardoor is het verhaal zo realistisch mogelijk vertelt en spelen de cast het met echte overgave. Een must-see voor de dramaliefhebbers en degene die even een verhaal willen zien die ook echt inhoud heeft. Naast de film bevat de Blu-ray een aantal extra’s als camera test, verwijderde scenes en een modeshow van House Woodcock. 


Blu-ray

04/07/2018

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

Engels DTS:X Master Audio 5.1, Frans DTS-Surround 5.1

Nederlands, Engels, Frans, Duits

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.