Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

De puike prijsvragen op een ooohverzichtelijk rijtje. Altijd overrooohmpelend, zelfs wij zijn er altijd weer overdooohnderd door, maar u kunt er wel vanuit gaan dat ze open voor iedereen zijn (registratie is niet benodigd). Reageren doet u via het reactieformulier (de reacties zijn niet zichtbaar) en vergeet u hierbij niet uw naam en adres achter te laten, zodat we weten waar de prijs heen moet. Achteraf doen wij de gegevens verdwijnen uiteraard (Hans Klok heeft ons al tonnen geboden voor deze truc...).
Prijsvraag Ambulance
23/03/2022

Prijsvraag Ambulance

Prijsvraag Ambulance

Wil jij kans maken op een fantastisch prijzenpakket van de nieuwste bioscoopfilm van regisseur Michael Bay, Ambulance? Geef dan antwoord op de volgende vraag:
 
Deze film is een remake van een Deense film. Acteur Jake Gyllenhaal heeft al eens eerder in Deense remakes gespeeld, noem twee andere titels waarin hij te zien is.
 
Onder de winnaars verloten we twee pakketten met daarin twee vrijkaarten voor de film, een blitse tas en een mooie cap. Mede mogelijk gemaakt door Universal Pictures.


Ambulance
 
In één dag in LA zullen drie levens voorgoed veranderen. In deze spectaculaire thriller van regisseur en producent Michael Bay maken we kennis met Will (Yaha Abdul-Mateen II), een onderscheiden veteraan die hard geld nodig heeft om de ziekenhuiskosten van zijn vrouw te betalen. Tegen beter weten in keert hij zich tot zijn pleegbroer Danny (Jake Gyllenhaal). De charismatische beroepscrimineel doet hem een voorstel: de grootste bankoverval in de geschiedenis van Los Angeles met een buit van 32 miljoen dollar. Omdat het leven van Wills vrouw op het spel staat, kan hij niet weigeren. 
 
Maar tijdens de ontsnapping gaat het vreselijk mis. De wanhopige broers kapen een ambulance met aan boord verpleegkundige Cam Thompson (Eiza González) en een agent die vecht voor zijn leven. Tijdens een razende achtervolging waar geen eind aan lijkt te komen, proberen Will en Danny aan de massaal uitgerukte politie te ontkomen, terwijl ze hun gijzelaars in leven moeten houden en ze hun best doen om elkaar niet te vermoorden. Het loopt uit op de meest krankzinnige ontsnappingspoging die ooit in LA heeft plaatsgevonden.
 
Ambulance draait vanaf donderdag 24 maart in de Nederlandse bioscopen.