Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

26/04/2018

Romans

De dramafilm Romans van regisseurs Ludwig en Paul Shammasian laten zien hoe de hardwerkende Engelsman Malky omgaat met zijn tragische verleden. Waarbij hij door een priester verkracht is. Dit achtervolgt hem nog steeds en dat komt dichterbij als hij oog in oog met zijn vijand komt te staan. Zijn omgeving heeft het hierdoor ook zwaar te voorduren met alle gevolgen van dien. Met in de hoofdrol Orlando Bloom, Janet Montgomery en Anne Reid.De dertiger Malky (Orlando Bloom) is werkzaam in de bouw. Hij sloopt gebouwen. Alleen als hij een oude kerk in zijn woonplaats moet slopen komen er oude wonden naar boven. In deze kerk is het verleden niet zo prettig voor hem geweest. Op twaalf jarige leeftijd is hij hier misbruikt door een priester, die nog steeds betrokken is bij de parochie.
 
Herpakken
Hij loopt rond met haat. Dit reageert hij af op zijn vrienden, vrienden en onbekenden. Maar hij is ook goedaardig. Hij straft zichzelf, maar is ook zoekende naar vergeving en rust. Wat gaat er allemaal om in zijn hoofd. Zijn moeder die hij regelmatig helpt met de boodschappen en bezoekt weet het ook even niet meer. Zal hij zijn leven naar al die jaren weer kunnen herpakken, of kiest hij voor de galg?
 
De makers hebben met dit verhaal een gevoelig onderwerp onder de loep genomen in een Engelse gemeenschap. Hoe gaat een persoon om met zulke vervelende en intieme gevoelens. Hij was nog maar een jongen, maar de impact dat het heeft op zijn leven is nog steeds voelbaar. Dit zijn zaken die de zwarte bladzijde in de Katholieke kerk zijn. En worden op deze wijze vertelt.
 
Hopeloosheid
Orlando Bloom laat zien dat een gebroken personage hem goed past. In zijn spel zie je de haat in zijn ogen staan, maar ook de hopeloosheid. Het willen vergeten. Daarnaast zijn ook de intieme scenes zeer goed gespeeld. Hij draagt de film en het verhaal. De overige cast speelt ook goed, maar blijven meer op de achtergrond. Bloom is de centrale persoon in het verhaal.
 
Het verhaal komt alleen wel traag op gang. Je moet er even inkomen en daardoor verslapt de aandacht in het begin. Naarmate het verhaal vordert begint er vaart in het verhaal te komen en wordt het interessant. Als kijker weet je dat er iets is gebeurt in het verleden. Dat is in het begin nog goed verborgen gehouden. De titel van de film verwijst dan ook naar een belangrijk onderdeel, de Bijbel. Romeinen, 20:12. Dit deel is belangrijk voor de hoofdpersoon en geeft hem steun.
 
Door de Bijbel meer aan te halen geeft het een betekenis en oplossing voor de tragedie. Verder wordt het verhaal netjes vertelt. Er is met zorg aan gewerkt. Alleen of dit een succes wordt is nog de vraag. Het neigt eerder naar de arthouse, door de vele dialogen en diepere betekenis die het verhaal wil uitdragen naar de kijker. Romans draait nu in de Nederlandse bioscopen.
Plaats uw reactie

Engam op 28/04/2018

Отдыхаем с Mybookit.ru не первый год советую всем.

тут
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.