Hausu (1977) & Mo (1983)
Vleesetende piano's, vliegende broccolimonsters en het herhaaldelijk terug opeten van kots. Deze Shop zal uw geestelijke gezondheid danig testen! 
Sole Survivor & Primal Rage
Oer- en overlevingsinstincten in een B-film jasje.
Fade to Black & Street Trash
From zero-to-hero meets the ultimate melt movie!
Ratman & Horror Hospital
 Behoed u voor rijdende guillotines en Italiaanse ratdwergen!
The Puppet Monster Massacre & Meet The Feebles
 09/01/2012

Shakma & The Manitou

Shakma & The Manitou

 Don't ever f@ck with horny baboons or crazy shaman dwarves...
Shakma (1990)
 
Het regisseurs duo Tom Logan - Hugh Parks, leveren met Shakma b-film pulp af die binnen gaat als Pisang on the rocks. Deze film hoort in killer monkey genre, zoals Link, Monkey Shines en In The Shadow of Kilimanjaro, waarvan die laatste spijtig genoeg nog steeds niet op dvd is verschenen.Dr. Sorenson dacht iets te hebben gevonden om Bavianen minder agressief te maken. Maar tijdens het experiment op het proefdier gaat het grondig fout. Hij besluit het beest te laten inslapen door een van zijn medewerkers. Maar diegene die het euthanasiemiddel toedient, vergist zich in de dosis. Op het einde van de werkdag organiseert de professor een spelletje "Nemesis", een soort role playing game dat erg veel weg heeft van Dungeons and Dragons. De deelnemers laten zich opsluiten in het medisch complex en beginnen het spel te spelen. Wat ze niet weten is dat de hondsaap terug wakker is geworden en redelijk pissed-off is. Watch out for SHAKMA.Een van de studenten wordt gespeeld door Christopher "The Blue Lagoon" Atkins, die onlangs nog te bewonderen was in het straight-to-dvd onding Forget Me Not. Het wordt pas echt lachwekkend wanneer je hem gewond over het scherm ziet strompelen en het lijkt alsof hij zijn zombie-walk aan het oefenen is. Dan hebben we nog Roddy McDowall in de rol van Dr. Sorenson, die zich nog eens omdraaid bij het horen van de Fright Night remake. We zien Amanda Wyss (A Nightmare On Elm Street) aan stukken gescheurd worden en natuurlijk mag ik de baviaan Typhoon niet vergeten te vermelden, die als deur hatende aap Shakma erop los bonkt.In de meeste scènes wordt een echte aap gebruikt die je hondsdol door de gangen van het complex ziet razen. Af en toe krijg je ook een animatronic van het beest te zien, waarvan enkele shots wel de moeite zijn. Zoals bijvoorbeeld dat ene shot waar je bij een van zijn laatste kills bloed uit zijn bek ziet lopen. Wanneer je deze titel in huis wil halen, kan je best de regio vrije UK-versie mijden, en gaan voor de Amerikaanse regio 1 dvd, die eigenlijk ook regio vrij is. De UK-import versie van uitgever New Age is niet voor aan te zien, tenzij je fan bent van grijze schermen. Dit geval is zelfs de naam bootleg niet waardig is, damn you cheap bastards.The Manitou (1978)
 
William Girdler, die hiervoor Grizzly en Day of the Animals inblikte, brengt met The Manitou lekkere ouderwetse B-film fun.Karen merkt op een dag dat ze een klein gezwel op haar rug heeft. Wanneer het ding in een snel tempo begint te groeien roept ze de hulp in van enkele specialisten. Na een aantal tests en het nemen van röntgenfoto's, krabben de mannen letterlijk in het haar. Uiteindelijk komen ze tot de conclusie dat de tumor eigenlijk een groeiende foetus is. Het enige middel dat ze kunnen bedenken is opereren. Aangeslagen door het nieuws besluit Karen voor de operatie haar vriend Harry op te zoeken. Haar oude vlam, die als tarot-kaartlegger oude dametjes geld aftroggelt, ziet in dit alles echter geen graten en zegt dat alles wel in orde zal komen. Maar van zodra de woordjes "Pana Wichi Salatu" van Karen's tong rollen, the weird shit kicks in. Zwevende oude dametjes, chirurgen die in hun eigen handen snijden, en believe it or not, wanneer de dwerg medicijnman Misquamacus ten tonele verschijnt wordt het nog zotter.Het verhaal is gebaseerd op het eerste boek van The Manitou trilogie, geschreven door de Schotse horror-schrijver Graham Masterton. Hij schreef ook nog enkele episodes voor de tv-serie "The Hunger". Er duiken in deze film tal van bekende gezichten op. Tony Curtis, bekend van ondermeer The Great Race en Some Like It Hot, speelt hier de rol van mislukte kaartenlegger en ongeruste vriend, en doet dit bij momenten enorm plezant, oa met valse snor en tovenaarsjas. Het personage Dr. Snow wordt gespeeld door Burgess Meredith, beter bekend van de Rocky films, waarin hij de onvergetelijke vuilbekkende coach/mentor van de Italian Stallion speelt. Verder zien we Susan Strasberg als Karen de hunchback (Bloody Birthday, Rollercoaster) en krijgen we Michael Ansara (Day of the Animals, It's Alive) als tabak verslaafde shaman te zien. The Manitou is vergeten trash van eind jaren zeventig die het bekijken meer dan waard is. Je kan bijna zeggen dat dit de goedkope Native American versie is van de Exorcist, met John Singing Rock (Ansara) als Father Merrin. Van de oneliners en teksten die je te horen krijgt druipt de cheddar zo van af en de special effects lijken wel weggelopen te zijn uit Starcrash. Spijtig dat William Girdler na deze film op 30 jarige leeftijd stierf in een helicopter crash. We zullen nooit weten wat voor lekkers hij ons nog ging serveren, R.I.P. Regio 2 UK-import

 
 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...