Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
08/05/2017

Sing

Het is tijd om de zon te laten schijnen in de woonkamer, want vanaf nu kan je meezingen en dansen met de animatiefilm Sing. De makers van Verschikkelijke Ikke zijn terug met een nieuw verhaal en nieuwe personages. In deze vrolijke film zien we vele bekende dieren de revue passeren. De hoofdrol is weggelegd voor de koala Buster Moon die het theater van zijn vader overleden vader kosten wat het kosten wil behouden. De bezoekers blijven alleen weg. Hij organiseert een zangwedstrijd en de winnaar kan een geldbedrag winnen. De personages worden voorzien van vele bekende stemmen als, Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Seth MacFarlane en Scartlett Johansson. Geregisseerd door Garth Jennings.Zodra de koala Burster Moon (Matthew McConaughey) ziet dat deze zangwedstrijd een groot succes kan worden besluit hij dat dit zijn laatste grote idee moet worden om het theater weer nieuw leven in te blazen. In het begin krijgt hij niet iedereen mee, maar naarmate het plan realistisch wordt ziet de omgeving ook meer potentie.
 
Audities
Iedereen mag meedoen met de audities, van jong tot oud, groot en klein. En zo gebeurt het. Uit vele audities kiest hij een aantal kanshebbers voor de prijs. Een muzieklijst wordt gemaakt en de voorbereidingen gaan van start. Zal deze speciale zingvoorstelling voldoende bezoekers generen om het theater te laten bestaan?
 
Deze feelgood-animatiefilm zorgt voor veel kijkplezier. De karakters zijn leuk, lief, ondeugend, gevaarlijk en een beetje klunzig. Of te wel genoeg factoren om deze animatie tot een succes te maken. Voeg daar een bekende en leuke stemmencast aan toe en je kan zeker gaan genieten. De dialogen zijn zowel voor de jonge als oudere kijkers zeer vermakelijk. Af en toe een leuke grap voor beiden. Je kan de dieren eigenlijk gewoon vergelijken met de mensen. Men maakt bepaalde keuzes en deze pakken goed of slecht uit. Net als in het echte leven.
 
Realistisch
Het verhaal is niet alleen mooi en realistisch gemaakt en in beeld gebracht. Je leert er ook nog wat van. Althans de jonge kijkers krijgen hier ook een les mee. Het leven is namelijk niet gemakkelijk. Je maakt mooie, maar ook minder mooie dingen mee. Dit geldt ook voor de hoofdpersonages. Elke personages kampt met problemen of is bang om bepaalde beslissingen te nemen. Deze onderwerpen zijn vertaalt in dit verhaal en de dieren die je ziet.
 
Dit is goed om te laten zien en zorgt voor een verhaal met een knipoog. De personages zijn zorgvuldig tot in detail uitgewerkt, alsof je naar echte dieren zit te kijken. Heerlijk. Daarnaast passen de stemmen goed bij de karakters. Ze maken hen compleet. Matthew McConaughey is de hoofdpersoon, Buster Moon. Reese Witherspoon vertolkt Rosita, Seth MacFarlane is Mike en Scartlett Johansson krijgt in de huid van Ash. Daarnaast horen we ook de stem van John C. Reilly, Tori Kelly en Jennifer Saunders. Ze maken er echt een muzikaal feest van en laten horen dat ook zij kunnen zingen.
 
In de Nederlandse versie zijn de stemmen van onder andere, Fedja van Huêt, Do, Chris Zegers, Birgit Schuurman, Mark van Eeuwen en Egbert Jan Weeber. Sing is een zeer geslaagde animatiefilm voor jong en oud. Met een interessant verhaal en leuke personages zorgt het voor veel kijkplezier voor de hele familie. Naast de film bevat de DVD nog vele extra’s. Hier kan genoten worden van diverse korte films, een kijkje achter de schermen, interviews en nog veel meer. 


DVD

03/05/2017

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9 1080i

Dolby Digital 5.1 Engels, Nederlands, Vlaams

Nederlands, Duits, Engels en Frans

Plaats uw reactie

Sam op 16/05/2017

heel cool decor
Stan op 16/05/2017

klopt Sam en héééééééél leuk he

(sarcasme)
Ouwe pik ouwe pijp ouwe lullo op 16/05/2017

Hey pikkies leuke film hé en héééééél interressant


(sarcasme)
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.