Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
23/11/2021

Space Jam: A New Legacy

De Looney Tunes zijn terug in een nieuw basketbalavontuur Space Jam: A New Legacy van regisseur Malcolm D. Lee. Hierin zal teamleider Bugs Bunny samen met de NBA basketballegende Lebron ‘King’ James het op moeten nemen tegen het algoritme van een zeer sterke Warner 3000 server. Dit wordt geleid door Al G. Rhytm (Don Cheadle) die Lebron en zijn zoon Dom naar zijn domein lokt. 
Lebron zal het op moeten nemen tegen Dom (Cedric Joe) om hun leven en dat van nog een aantal andere Amerikanen terug te kunnen krijgen. Want als Lebron verliest dan zullen ze voor altijd in de wereld van Al G. blijven en dat willen ze natuurlijk niet. Samen met Bugs Bunny zal Lebron de bende optrommelen om deel uit te maken van Tune Squad. En dan zullen Lola Bunny, Silvester, Tweety, Daffy Duck, Granny, Roadrunner en Cayote zeker niet ontbreken. Het wordt een echt Warner Bros. feest met veel bekende supporters en bekende basketballers. De Jame is aan!
 
Basketbalster
Het is alweer een tijdje geleden, namelijk 1996 dat de eerste versie van Space Jam te zien was. Nu ruim vijftien jaar later hebben de makers het verhaal in een nieuw jasje gegoten en de visuele effecten nog aantrekkelijker gemaakt. Maar ook de oorspronkelijke tekenstijl van de Looney Tunes in stand hebben gehouden. Ook is er op zoek gegaan naar een nieuwe basketbalster, dat is Lebron James. Hij is dan ook zeker wel een waardig opvolger van Michael Jordan. Hij speelt netjes zijn rol en vormt met de jonge acteur Cedric Joe een goed duo. 
 
Acteur Don Cheadle zorgt voor een goede slechterik. Hij staat zijn mannetje en laat zien dat deze rol hem als gegoten zit. Hij brengt zijn personage op een hoger niveau. De scenes met hem zijn dan ook het interessants. De makers hebben ook een hele la Warner Bros. producties opengetrokken en passeren de revue. Zo rollen we door deze verschillende werelden als Harry PotterThe Matrix en ook Game of Thrones
 
Mix
In deze film wordt dan ook niet alleen een verhaal verteld over wat je nu eigenlijk zelf wil worden of waar je interesses liggen. Maar wordt Warner Bros. even geëerd. En deze mix pakt goed uit. Metname bij de wedstrijd is het voor de kijker even goed opletten wie er allemaal in de achtergrond te zien zijn. Dit wordt denk ik meer dan een keer de film zien. Naast de film bevat de Blu-ray ook nog een aantal extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, verschillende interviews, verwijderde scenes, het maken van alle verschillende personages en nog veel meer. Daarnaast is de film ook in het Nederlands te zien en zijn de stemmen van onder andere Edwin Jonker, Andre Dongelmans, Bo Bellamy en Florus van Rooijen.


Blu-ray

24/11/2021

Warner Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 7.1 Engels, DTS-HD Master Audio 5.1, Nederlands, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.