Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
26/05/2020

Spies in Disguise

De knotsgekke spionnenfilm Spies in Disguise laat voor het eerst een actiefilm in animatie zien. met Will Smith in de hoofdrol als superspion Lance Sterling. Hij wordt tijdens het uitvoeren van een geheime missie in de val gelokt door een slechterik met een metalen hand. Zijn gedaante wordt gestolen en zal moeten vluchten om zijn onschuld te bewijzen aan het agentschap. Dit gaat niet geheel zonder kleerscheuren. Sterling schakelt de hulp in van de ‘rare’ uitvinder Walter (Tom Holland) die hem zal laten verdwijnen, uhm, veranderen in een duif.
Alleen niet zomaar een duif, want dit is de slimme spionnen duif Lance die hopelijk met enige hulp van soortgenoten en Walter de levens van vele agenten kan gaan redden. Killian (Ben Mendelsohn) heeft namelijk een plan beraad die voor de spionnen niet al te best kan uitpakken. Zullen Lance en Walter deze schurk kunnen overmeesteren om zo zijn slechte plan te stoppen. Wat resulteert in een James Bond achtig avontuur vol spanning en sensatie.
 
Karikatuur
In deze animatiefilm hebben de makers zich goed door de vele actie- en spionnenfilms laten inspireren. En dat brengt Spies in Disguise, ook wel Spionnengeheimen, een film die zeker in het rijtje van succesvolle animatiefilms mag staan. Het is een origineel verhaal, waarbij de personages een karikatuur zijn van de echte acteurs. Het is namelijk net alsof je naar de ‘bijna’ echt lijkende Will Smith zit te kijken. Dit geldt ook voor de overige cast. Op deze manier wordt de film bijna geen animatie meer, maar meer dan dat. 
 
Will Smith doet echt stoer en vecht, slaat en schiet om zich heen, wat we ook zien in zijn actiefilms. Tom Holland is Walter de uitvinder en daarin zie je de acteur ook wel naar boven komen en Ben Mendelsohn als Killian die ook zeker wat gelaatsuitdrukkingen van hem heeft. Daarnaast is er veel oog voor details. De omgeving ziet er echt super realistisch uit. Niet alleen de personages, maar ook de steden die geanimeerd zijn, zoals Venetië. Het komt allemaal tot leven. 
 
Duif
De dialogen zorgen voor interessante scenes en de acties zijn vlot en snel. Het is uniek dat deze keer een duif als een van de hoofdpersonages in een film te zien is. Dan zie je dat dit dier toch best veel kan en slim is. Het levert veel komische scenes op en laat de kijker veelal lachen. Spies in Disguise is nog niet voor de allerkleinste, want er zitten best wat spannende scenes in. Volwassen kijkers zullen zich ook niet vervelen, want er zijn genoeg dialogen met een dubbele laag en het totaal plaatje ziet er gewoon indrukwekkend uit. 
 
Naast de film bevat de Blu-ray vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, videoclips en veel meer. De film is ook in het Nederlands te zien, met stemmen van onder andere John Williams, Buddy Vedder en Defano Holwijn.


Blu-ray

13/05/2020

Fox Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 7.1 Engels, DTS-HD Master Audio 5.1, Nederlands, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Duits

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.