Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
21/05/2018

Taal (is zeg maar echt mijn ding)

Iedereen is wel bekent met de Nederlandse taal en waarom sommige zinnen en woordspelingen nu eenmaal gemaakt worden. Alleen schrijfster Paulien Cornelisse gaat wel erg in de diepte als het gaat om taal. In de Nederlandse komedie Taal is zeg maar echt mijn ding wordt de gelijknamige bestseller van Cornelissen vertaalt in een vrolijk en soms serieus verhaal. Waarin hoofdrolspelster Fockeline Ouwerkerk als het ware in de huid van Cornelisse is gekropen.Anne (Fockeline Ouwerkerk) werkt bij de redactie van een uitgeverij die vrouwen- en mannenbladen uitbrengt. Ze wil eigenlijk groeien in haar werk, maar krijgt daar niet de ruimte voor. Haar vader Werner (Peter Faber) heeft een antiekwinkeltje en lijd aan dementie. Haar moeder Paula (Annet Malherbe) trekt het allemaal niet meer en gaat voor drie weken op vakantie. De broer en zus van Anne willen de zorg van Werner alleen niet op zich nemen. Alles komt dan nu op de schouders van Anne te liggen.
 
Hunk
Alleen als Anne de kans krijgt om samen met fotograaf Rick (Tarikh Janssen) naar het buitenland te mogen voor een reportage ziet ze een kans om zowel door te groeien in haar werk als verliefd te worden op een aantrekkelijke hunk. Zal Anne succes maken met deze reportage en wordt het gezin weer compleet?
 
Regisseuse Barbara Bredero heeft met Taal is zeg maar echt mijn ding een aantrekkelijke, leuke en soms droevige film gemaakt. Die voor Nederlandse begrippen nog niet zo slecht is. Er is een fris verhaal gemaakt met zinsdelen uit het boek van Cornelisse. Dit maken de scenes interessant. Daarnaast is actrice Fockeline Ouwerkerk nog een vrij onbekende binnen de filmbranche. Dit zorgt voor een hoofdrolspeelster die haar vak verstaat en het personage van Anne voldoende diepgang geeft.
 
Peter Faber en Annet Malherbe voegen hier voldoende ervaring aan toe en dat levert een prettige film op. Je ziet dat er met zorg aan het verhaal is gewerkt en de scenes scherp en niet al te lang zijn. Regelmatig komen er Nederlandse producties langs die het net niet zijn, of waar te veel onderbroeken humor in zit. In deze film is dat minimaal aanwezig. Het is een fijne film om te zien. Zeker geen tegenvaller. Naast de film bevat de DVD geen extra’s, behalve een aantal trailers.


DVD

09/05/2018

Entertainment One Benelux

Breedbeeld, 16:9 1080i

Dolby Digital 5.1 Nederlands

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.