Hausu (1977) & Mo (1983)
Vleesetende piano's, vliegende broccolimonsters en het herhaaldelijk terug opeten van kots. Deze Shop zal uw geestelijke gezondheid danig testen! 
Sole Survivor & Primal Rage
Oer- en overlevingsinstincten in een B-film jasje.
Fade to Black & Street Trash
From zero-to-hero meets the ultimate melt movie!
Ratman & Horror Hospital
 Behoed u voor rijdende guillotines en Italiaanse ratdwergen!
Shakma & The Manitou
 Don't ever f@ck with horny baboons or crazy shaman dwarves...13/06/2011

Teenage Exorcist & Killer Tongue

Teenage Exorcist & Killer Tongue


Teenage Exorcist (1991)

 
Diana huurt een groot oud huis voor nog geen 50 dollar per maand van een nogal afwezige makelaar die het pand zo snel mogelijk van de hand wil doen. De nieuwe huurder is natuurlijk in de wolken en beseft niet dat ze een echt spookhuis gaat betrekken. Ze kan nog tijdig haar zuster verwittigen voordat ze bezeten wordt door de vorige bewoner, Baron De Sade. Haar zuster, schoonbroer en zogezegde boyfriend roepen de hulp in van een Ierse priester, Father McFerrin genaamd, om de aan astma lijdende demon uit te drijven. 
 
Het palmares van regisseur Grant Austin Waldman is maar een scheet groot, maar het bevat wel enkele amusante kitscherige werkjes. Vooraleer er sprake was van Teenage Exorcist, maakte hij The Channeler, een soort demonische slasher, het nogal abominabele Gator King en Victoria's Shadow, waarin een vrouwelijke vampier op een killing spree gaat. In Teenage Exorcist krijgen we trouwens Grant even op het scherm te zien als pizzabereider. Brinke Stevens (The Slumber PartyMassacre) die het hoofdpersonage Diana speelt entevens ook mee schreef aan het verhaal, is bijna de helft van de film te zien in een dominatrix outfit. Stevens is trouwens geen onbekende in horrorland, geregeld is ze te zien naast fellow screamqueens Debbie Rochon en Linnea Quigley. De extreme nerd-looking Eddie Deezen (Grease 1 & 2, Critters 2) speelt hier de pizzaboy op autoped, die vooral achter zijn 53,97 dollar + tip aanzit. Onbegrijpelijk dat deze acteur nooit gecast is geweest voor The Revenge of the Nerds films. We zien een Robert Quarry (Dr. Phibes Rises Again, Count Yorga - Vampire) als stuntelige Father McFerrin, die zombies leert kaarten en ze daarna in slaap zingt. Camp acteur Jay Richardson, regelmatig te zien in een Jim Wynorski film(een trouwe klant in onze Shop) loopt de meeste tijd rond met een vrouwelijke nachtpon. Michael Berryman mag voor de verandering eens iets anders spelen dan de freak. Hier is hij gecast als vastgoedmakelaar. De man die er uit ziet alsof hij als baby in een vat toxic waste is gevallen, verwierf vooral bekendheid met zijn rol als Pluto in Wes Craven's The Hills Have Eyes. Hij dankt dit apart voorkomen aan de aandoening hypohidrotische ectodermale dysplasie (het ontbreken van haar, vingernagels, zweetklieren en tanden). Op het eind zie we hem als Chef Michael in de pizzatent aandraven met de daily special, Bulgarian Head Cheese pizza, anyone? 
 
Deze enorm silly Exorcist spoof heeft bezeten melkkartons, sla met bloedvaten en dat is nog maar het begin van de weird shit. Verplicht voer voor fans van spooky trash!
 
Regio 0 importKiller Tongue aka La Lengua Asesina (1996)

 
Johnny en Candy beroven een bank en dumpen wat later hun twee kompanen in de woestijn. Kort daarna wordt Johnny opgepakt en duikt Candy onder bij een stel nonnen die een benzinestation runnen. Na vier jaar wachten krijgt Candy een brief van Johnny, waarin hij vertelt dat hij binnen enkele dagen vrijgelaten wordt. Ze gooit haar nonnenpij over de muur en gaat met haar vier poedels naar de afgesproken plaats, een verlaten hoerenkot genaamd Porky's. De avond daarop valt een rood gloeiende meteoriet uit de hemel en crasht ergens in de woestijn. Een kleine scherf van de hemelsteen komt echter terecht in de soep dat Candy aan het maken is voor haar en de honden. Na het consumeren van de vloeibare spijs verandert Candy in zwartharige alien-vamp, gekleed in latex kattenpak en met een meterlange tong, hongerend naar menselijk vlees. 

Spaans regisseur Alberto Sciamma is bij het grote publiek niet echt bekend, maar leverde toch werk af waarvoor hij zich niet moet schamen. Hij maakte o.a. Anazapta met Lena Headey (Terminator: The Sarah Connor Chronicles) in de hoofdrol, over het builenpest geteisterde Europa in de middeleeuwen, Jericho Mansions met James Caan (Misery) en Jennifer Tilly (Bride of Chucky) en werkte mee aan het teleurstellende franse survival-horror gevaarte Humains.
Het personage Candy wordt gespeeld door Melinda Clarke, die vooral bekend is voor haar rol in Return of the Living Dead part 3 als body piercing zombie. Hier speelt ze wederom een kinky geval, nu niet met afvallend vlees, maar met een T-Rex tong not of this earth. We komen nog twee horror iconen tegen, Robert Englund speelt de homofiele Chief Screw, die fuck you op zijn vuist heeft getatoeëerd en een lachwekkend haarstuk op zijn hoofd heeft geplakt. We zien bij momenten een hilarische Englund, met quotes waarin we een klein beetje Freddy terugvinden. Zoals: "You belong here with papa", "Let's play. Fore, hole in one Johnny", " Eeny, meeny, miny, moe, who's big balls has to go". Dan hebben we nog Doug Bradley (Pinhead uit Hellraiser) als wig, en zien we nog een jonge Jonathan Rhys Meyers (From Paris with Love, The Tudors) in één van zijn eerste rollen.

Deze Spaans/Britse coproductie is spek naar de bek van de echte bad taste movielover. Poedels die in drag queens veranderen, een vliegend Jesus standbeeld, een meteoor die een orgasme opwekt waar je letterlijk van uiteenspat, een super-sized pratende alien tong die hersens leegzuigt, mannelijke organen opeet, daarna nog pussy gaat likken en pampers begint te plooien. I'm kidding you not, het passeert hier allemaal de revue.

Killer Tongue kan je misschien nog het best omschrijven als een mishmash van Priscilla: Queen Of The Desert, iets buitenaards en Almodóvar.

Regio 0 importNaam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...