Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
01/11/2017

The Affair seizoen 2

Het tweede seizoen van The Affair gaat verder waar het gebleven was. We zien het gezin van Noah Solloway uit elkaar vallen nadat hij tijdens de zomervakantie met de aantrekkelijke jonge vrouw Alison Bailey een avontuurtje beleefde. Met als gevolg een echtscheiding. Alleen willen hun kinderen dat het eigenlijk nog goed komt. Helaas is dat niet zo. Noah heeft daarnaast nog een ander probleem, want hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van Scotty Lockhart, de ex-schoonbroer van Alison. Al met al zit ook dit tweede seizoen vol met ingrediënten die de kijker laat smullen van deze sterke Amerikaanse dramaserie.De twee tortelduifjes Noah (Dominic West) en Alison genieten volop van elkaar in een huisje nabij New York. Noah is hier om zijn boek af te maken en wordt hierbij vergezeld door Alison. Alleen als Cole Lockhart (Joshua Jackson), de ex-man van Alison voor de deur staat om spullen terug te brengen begint Alison te twijfelen en valt terug in het verlies van haar zoontje. Hierdoor loopt de spanning tussen haar en Noah op. En wat is er nu daadwerkelijk gebeurt in de nacht dat Scotty (Colin Donnell) overleed?

Liefde
Noah heeft het niet gemakkelijk, want zijn kinderen maken nu ook een moeilijke periode door. En zijn toekomstig ex-vrouw Helen (Maura Tierney) wil de scheiding zo snel mogelijk afronden. Alleen zij rommelt ook weer aan met een nieuwe liefde. Al met al zit dit tweede seizoen wederom vol met voldoende spanningen en frustraties, romances en haat. Heerlijk om te zien en zeker om van de personages steeds meer te zien en te weten te komen.

Hoe zij met deze realistische werkelijke zaken lopen en er mee om gaan. De acteurs groeien steeds meer in hun rol. Ze nemen steeds meer bagage met zich mee, net als in het echte leven. De kijker kan nu ook meer medeleven krijgen met bepaalde personages en weer anderen links laten liggen. Het spel is sterk en de energie zie je van de acteurs af spatten. De scenes zijn boeiend en tussen de acteurs zie je de chemie. De dialogen zijn goed geschreven en geven de personages de juiste diepgang die het nodig heeft.

Felle dialogen
Het ligt er allemaal niet dik bovenop. Dat maakt het prettig om te zien. De jonge cast laat zich ook van zijn beste kant zien. Hun spel is fris en doeltreffend, met felle dialogen en lichaamstaal passen ze goed in deze serie. Na elke aflevering blijf je op het puntje van je stoel zitten en wil je de volgende al weer starten.

Er is met zorg aan dit seizoen gewerkt. Prima camerawerk, goede continuïteit en de soundtrack sluit goed aan op het verhaal. De originaliteit van de manier hoe dit verhaal vertelt wordt blijft uniek. Je ziet namelijk nog steeds van elke hoofdpersoon hoe men het zelfde moment beleeft heeft. Een must-see!. Het seizoen bestaat uit twaalf aflevering verdeeld over vier schijven en zijn elk ongeveer 50 minuten lang. Helaas zijn er geen extra’s.

DVD

25/10/2017

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9 1080i

Dolby Digital 5.1: Engels

Nederlands, Frans, Engels en Duits

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.