Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
26/12/2017

The Big Sick

Het is stand-up komediant Kamail Nanjiani gelukt om zijn leven te verfilmen met als resultaat The Big Sick. Hij speelt hierin zichzelf naast acteurs als Zoe Kazan, Holly Hunter, Ray Romano en Anupam Kher. De regie is in handen van Michael Showalter en is geproduceerd door Judd Apatow. Het script is geschreven door Kamail en zijn vrouw Emily. Het is een romantische komedie met een vleugje drama.   We zijn in New York. Hier woont Kamail samen met een huisgenoot in appartement. Het is niet veel, maar gelukkig heeft hij een dak boven zijn hoofd. Hij is druk met zijn stand-up avonden in een club in de wereldstad. En daarnaast speelt hij nog in zijn eigen theaterstuk en is uber-chauffeur. Zijn leven ziet er in het geheel vrij sober en stabiel uit. Zijn familie moet niet veel van zijn leven hebben en zien hem juist meer als succesvolle zoon.
 
Overhoop
Thuis wordt er daarom ook al vele malen getracht om hem te koppelen aan een droomvrouw, zijn ouders willen hem, net als zijn broer uithuwelijken. Alleen daar heeft Kamail nogal moeite mee. Helemaal als hij de jonge vrouw Emily (Zoe Kazan) tegenkomt. Ze hebben een one-night-stand en willen het daarbij houden. Alleen beiden kunnen elkaar niet uit elkaars gedachten houden. Dan wordt Emily ineens ernstig ziek. Wat moet Kamail doen? Bij haar zijn of even afstand nemen. Vanaf dat moment ligt zijn leven overhoop en zullen er serieuze keuzes gemaakt moeten worden.
 
Het is leuk om te zien dat er een persoonlijk verhaal vertelt wordt in The Big Sick. En helemaal als de hoofdrolspeler er zelf ook nog eens in meespeelt. We krijgen een kijkje in de keuken van een persoon die zijn gevoel volgt en deze deelt met de kijker. Kamail is ook zeker nog niet overleden, maar het aspect van bepaalde keuzes die iemand neemt om gelukkig te leven is mooi om te zien. hij is namelijk het tegenovergestelde van tradities en rituelen.
 
Samen
Zo zie je hoe een traditie in het Hindoestaanse-moslim geloof door iemand uit de familie de rug toe wordt gekeerd. En dat het grote gevolgen heeft als je dit doet. het geloof staat dan boven het gevoel. En dat zal toch wel samen moeten gaan. in dit verhaal is het goed naar voren gekomen en in beeld gebracht. Kamail zat juist zelf met moeilijke gevoelens, want je wil je familie niet kwetsen of kwijtraken.
 
Ook al wordt dit bestempeld als een romantische-komedie, er zit meer in het verhaal. En dat is diepgaand, meer drama dan komedie. De stand-up verdoezeld het een beetje, maar wordt in deze film een gevoelig onderwerp aangesneden. En dat is zeker gelukt. De cast speelt dit erg goed en het verhaal verveelt geen moment. Een echte aanrader voor ook kijkers die niet veel met stand-up hebben. Naast de film bevat de Blu-ray geen extra’s.


Blu-ray

05/12/2017

The Searchers

Breedbeeld, 16:9 1080p

DTS-HD Master Audio 5.1, Engels

Nederlands

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.