Hausu (1977) & Mo (1983)
Vleesetende piano's, vliegende broccolimonsters en het herhaaldelijk terug opeten van kots. Deze Shop zal uw geestelijke gezondheid danig testen! 
Sole Survivor & Primal Rage
Oer- en overlevingsinstincten in een B-film jasje.
Fade to Black & Street Trash
From zero-to-hero meets the ultimate melt movie!
Ratman & Horror Hospital
 Behoed u voor rijdende guillotines en Italiaanse ratdwergen!
Shakma & The Manitou
 Don't ever f@ck with horny baboons or crazy shaman dwarves...05/04/2011

The Carrier & Lady Terminator

The Carrier & Lady Terminator


The Carrier (1988)

 
Dit is het regiedebuut en tegelijkertijd ook laatste film van Nathan J. White. Zijn naam doet vermoeden dat hij familie is van karateka Michael J. White (Spawn - The Movie, Blood and Bone), maar blijkbaar is hij dat dus niet. Met The Carrier tracht hij op Romero-esque wijze het kleine stadsgevoel à la The Blob op te roepen. Jake Spear, die aan de rand van het dorpje Sleepy Rock woont, heeft de laatste tijd erg veel pech te verwerken. Eerst verliest hij zijn ouders in een brand, waarvoor de meeste dorpelingen hem verantwoordelijk achten, en op een avond wordt hij ook nog aangevallen door een mysterieus zwart beest uit het bos. Jake overleeft de aanval en blijft enkel achter met een klauwafdruk op zijn borst. Kort daarna komt hij te weten dat hij besmet is met een heel aparte ziekte. Alles wat hij aanraakt verandert in een soort bakplaat dat elk levend weefsel waarmee het in contact komt in rook doet opgaan. Zonder besef heeft Jake dus heel het dorp besmet, met alle gevolgen vandien.Na de eerste bekende gevallen vindt de plaatselijke dokter een manier uit om te besmette delen op te sporen, namelijk een variant op de Litmus test. Normaal wordt er bij deze test een stukje papier gebruikt om de zuurtegraad van iets te meten. De brave dokter vervangt het papier echter door levende wezens, eerst kleine kuikentjes, daarna katten die rond de stad zwerven. Elk besmet ding dat men vindt wordt afgedekt en gemerkt met een rood lint. Onder de bewoners heerst er grote paniek, iedereen verpakt zich in allerhande materialen om toch maar enige bescherming te vinden. 
 
In de film wordt meermaals de ouderwetse trukendoos bovengehaald om bepaalde dingen vorm te geven. Bij het openingsshot dient een groot schilderij als toegangsweg tot het stadje en zo zien we hoe met behulp van stop-motion een spin in de pan gebakken wordt. Enkele leuke scènes: een zogezegde verkrachting waar de smoor letterlijk vanaf vliegt, vogelnestjes die in smoor opgaan, toiletgangers die op een verkeerde moment gebruik maken van de pot om dan daarna samen met hun boodschap in de pot te zakken, enz…

Aan deze produktie hebben enkele opvallende namen meegewerkt. Componist Joseph LoDuca, die vooral bekend is voor zijn bijdrage aan The Evil Dead serie, verzorgde hier de muziek, Bruce Campbell nam de sound effects van het zwarte beest voor zijn rekening en Peter Deming (Evil Dead 2, Drag Me To Hell) was hier als cinematograaf aan het werk. 
 
The Carrier is een sfeervol filmpje met enkele knappe shots, dat in feite als satire kan gezien worden op de toenmalige AIDS hysterie(niemand is veilig!). Het best te omschrijven als een body melt movie op hoge druk.

Regio 0 US-import
 
 
 

Lady Terminator (1989)
 
Regisseur H. Tjut Djalil aka Jalil Jackson, die ook Mystics in Bali en Dangerous Seductress op zijn kerfstok heeft staan, koos met Lady Terminator het pad van de quick buck. Ik denk niet dat James Cameron met deze film heeft kunnen lachen, want Jalil Jackson schudt maar eventjes een halve remake van Terminator uit zijn mouw. We krijgen hier ook een oogbal scène voorgeschoteld, een kleine warzone in een politiebureau, een barfight, autoachtervolgingen en zelfs de quote "Come with me if you want to live!". Het enige wat ontbreekt is Arnie en zijn I'll be back !

Het verhaal is gebaseerd op de Javaanse legende van The Queen of the South Sea, een soort heks die mannen verleidt en ontdoet van hun lid. Op eerste zicht lijkt dit het werk van een “vagina dentata”, maar tussen haar benen woont er een dikke zeeaal die verzot is op mannelijke worsten. Op een dag komt ze de verkeerde man tegen die door een list de aal tussen haar benen kan vangen en zo ontsnapt aan de dood. De zeeheks is boos en verdoemd zijn nageslacht tot de 97ste generatie. 100 jaar later zien we antropologiestudente Tania Wilson onderzoek verrichten naar de legende. Tijdens haar zoektocht naar het verzonken kasteel van The Queen wordt ze opgeslokt door de zee. Ze komt terecht in het bolwerk van de heks en haar lichaam wordt bezeten door het duivelmens. Lady Terminator is geboren en gaat op zoek naar de kleindochter van de man die haar voor “paal” heeft doen staan. Ze laat een pad van seks en geweld achter, "First she mates ... then she terminates".

De Australische actrice Barbara Anne Constable zit lekker in haar rol als Lady Terminator. Ze spaart de mannen niet, gewapend met een machinegeweer schiet ze hun ballen eraf of schiet ze eerst aan gort om hen daarna nog eens lekker in de nuts te kicken. Het voorkomen van de actrice en haar bezetenheid deed me een beetje denken aan de rol van actrice Lucinda Dickey in Ninja III : The Domination. Constable stond naast haar acteerwerk ook nog in voor een deel van de make-up effecten. Opvallend is dat Dave Mallow als dialogue coach was tewerkgesteld. Hij is vooral bekend voor zijn voice-acting en heeft een tal van American Anime Awards nominaties op zak. Hij verzorgde ook de vocal effects voor Rodman Flender's (Leprechaun 2, Idle Hands) The Unborn, en duikt geregeld in verschillende films op als newcaster of tv-commentator zoals Eraser, The Siege en The Waterboy.

Deze mix van Indonesische folklore en westerse science fiction is best te smaken en als fan van cheap rip-offs moeilijk te weerstaan. De goedkope effecten zoals laserbeams en lightning bolts ontbreken niet en maffe personages zijn er in overvloed. Hoogtepunt is een Rambo-achtige Indonees die luistert naar de naam Snake, als je zijn kapsel ziet lig je te bulderen van het lachen. Misschien was dit nog een rol geweest voor Barry Prima (The Warrior), zowat de Indonesische Sylvester Stallone.Opgelet als je deze gaat bestellen, er zijn enkele films met een gelijkaardige titel zoals Lady Exterminator van de Shaw Brothers en Lady Exterminator uit dezelfde Indonesische kweekvijver.

Regio 0 US-import

 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...