Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
12/12/2018

The Darkest Minds

In The Darkest Minds zien we dat er een vele kinderen door rare omstandigheden overlijden. Dit hangt allemaal samen met een bijzonder virus die alleen kinderen kunnen oplopen. Ze bezitten bepaalde krachten die ze nog niet onder controle hebben. De Amerikaanse President wil dit probleem aanpakken en pakt ieder kind op en laat ze in kampen werken. Voordat het probleem groter wordt. Hier maakt men onderscheid tussen de minst gevaarlijke en meest gevaarlijke krachten. In klasse groen, blauw, geel, oranje en rood worden ze ondergebracht. Alleen dit geldt niet voor iedereen…. Gebaseerd op de boekenreeks van schrijfster Alexandra Bracken.
We volgen de jonge meid Ruby Daly (Amandla Stenberg), zij heeft nog niet door dat ze ook een bepaalde kracht bezit. Totdat ze op een avond haar ongemerkt gebruik maakt van haar kracht. De volgende ochtend wordt ze niet meer herkent door haar ouders. Ze wordt opgepakt en verdwijnt in een kamp. Vanaf dat moment ontmoet ze andere kinderen die ook een kracht hebben. In de groene groep beland Ruby en maakt ze nieuwe vrienden. Pas als de soldaten erachter komen dat ze eigenlijk veel gevaarlijker is, komt ze in gevaar en moet ze haar leven veilig stellen. Vanaf dat moment zal ze samen met haar nieuwe vrienden moeten overleven.
 
Gescheiden
De makers van deze film hebben een origineel verhaal proberen te vertellen. Een wereld waarin de volwassenen kinderloos door het leven gaan. Niet wetend wat er allemaal gebeurt met de kinderen. Als kijker zie je dan ook alleen die wereld. Waarin de regering de regie voert over deze jonge groep mensen. Een verhaal dat laat zien wat er gebeurt als een kind van zijn ouders gescheiden wordt en niet meer terug kan. 
 
Er ontstaan allemaal weeskinderen met ieder een speciale gave. Waar dan ook goed en kwaad tegenover elkaar komt te staan. Het is net alsof je naar de eerste beginselen van X-Menzit te kijken alleen dan met de kinderen in de hoofdrol. De jonge cast zorgt voor aardig spel. Je kijkt naar een tienerfilm met stoere tieners. De personages zijn vrij vlak en geven verder geen achtergrond informatie. Je weet niet echt waar ze vandaan komen en hoe ze voordat ze een gewoon leven hadden waren. Bij de hoofdpersonage Ruby gespeeld door Amandla Stenberg zien we wel iets meer van het verleden. Maar dat wordt alleen in grote lijnen neergezet.
 
Overlevingsdrang
Het verhaal heeft het meer van de overlevingsdrang die een mens dan heeft. En niet te vergeten de visuele effecten die er goed uit zien. Regisseuse Jennifer Yuh Nelson heeft er het beste van gemaakt. Wellicht dat de andere delen uit deze trilogie nog verfilmd worden en daar een groter succes aan gehangen kan worden. Het is geen hoogvlieger, maar een onderhouden film die je als er niets op tv is gewoon wegkijkt onder het genot van een hapje en een drankje. Veel plezier. Naast de film bevat de Blu-ray vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, bloopers, verwijderde scenes, interviews en nog veel meer.


Blu-ray

05/12/2018

Fox Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 7.1, Engels

Nederlands, Engels, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.