Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
03/06/2020

The Good Liar

Steracteurs Ian McKellen en Helen Mirren schitteren beiden in de psychologische thriller The Good Liar van regisseur Bill Condon. In dit verhaal zien we hoe de sluwe vos Roy Courtney (Ian McKellen) mensen op een zeer slimme manier op weet te lichten. Alleen als hij op date gaat met Betty McLeish (Helen Mirren) ziet hij een nieuwe prooi, gaat dat wel goedkomen?
Het loopt alleen niet geheel volgens het boekje, want haar zoon Stephen (Russell Tovey) heeft liever niet dat Roy haar nieuwe vlam wordt. Hij merkt dat er iets niet klopt. Beiden hebben een eigen agenda, wat resulteert in een zeer interessante film met een goed verhaal en een sterke cast. The Good Liar is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Nicholas Searle.
 
Chemie
Beide acteurs zijn al op leeftijd, maar draaien nog steeds erg goed mee. Helemaal als je ze samen in een film ziet schitteren. Er is een bepaalde chemie die ervoor zorgt dat de dialogen op een hoger niveau getild worden en het spel van hun sterker wordt als ze tegenover elkaar staan. Van de onschuldige lachjes en gezichtstrekken van McKellen tegenover de vlijmscherpe blik van Mirren. De scenes worden interessant en krijgen voldoende diepgang. Een genot om naar te kijken. 
 
De spanningsboog is ook erg goed. Hierdoor lopen de scenes vlot in elkaar over en draait men niet om de kern heen, maar wordt de kijker stukje bij beetje meer wijzer. Dat geldt ook voor de hoofdpersoon Roy. Naarmate het verhaal vordert komt hij ook steeds meer te weten over Betty, de ‘femme fatale’.
 
Geoliede machine
De jongere acteur Russell Tovey zorgt voor de koppeling tussen de twee. Hij weet dit overtuigend en met enige argwaan te spelen. Ook Jim Carter die de goede vriend van McKellen speelt draait al lang mee en voelt alles goed aan. Met z’n allen zijn zij de geoliede machine die het verhaal op een hoog niveau tilt en iets magisch te wegen brengt. 
 
Regisseur Bill Condon heeft dit verhaal op een sublieme manier vertelt en op een goede wijze in beeld gebracht. Van vaste camerastandpunten tot shots uit de losse hand. Het heeft humor, spanning en drama. En dat brengt de cineast op een zeer goede manier over op de kijker. Een fijne filmavond gewenst! Naast de film bevat de DVD nog als extra een aantal verwijderde scenes.


DVD

25/03/2020

Warner Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.