Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

17/11/2011

The Greatest

The Greatest, een film van regisseuse Shana Feste (Country Strong), werd gemaakt vóór de grote faam die de hoofdrolspelers later zouden ervaren. Vandaar dat de film nu, nu beide hoofdrolspelers de A-status hebben bereikt, alsnog in Nederland op dvd wordt uitgebracht. Carey Mulligan maakte The Greatest voor An Education, Never Let Me Go en Drive en Aaron Johnson nog voor hij in de huid kroop van helden John Lennon (Nowhere Boy) en Kick-Ass. Met een titel als The Greatest zou je misschien ook een superheldenfilm of een tenminste een sportfilm verwachten, maar deze film is allesbehalve dat. De film gaat over dood, rouwverwerking en verliefdheid. Het nog eens nalopen van uw zakdoekenvoorraad is, als voorbereiding op deze film, aan te raden.
Rose (Carey Mulligan) en Bennett (Aaron Johnson) zijn stiekem hevig verliefd op elkaar. Ze zitten bij elkaar op school en passeren elkaar elke dag zwijgend en glimlachend op weg naar huis. Pas op de laatste schooldag heeft Bennett zijn moed bij elkaar geraapt om Rose aan te spreken. Samen beleven ze een paar prachtige dagen waarin ze high zijn van verliefdheid. Hun perfecte leven komt echter abrupt tot stilstand, wanneer Bennett om het leven komt bij een verkeersongeluk. Bennetts ouders (Pierce Brosnan en Susan Sarandon) zitten nog midden in een rouwproces, wanneer Rose bij hen aanklopt. Ze hebben haar nog nooit ontmoet, maar ze claimt de vriendin te zijn geweest van hun zoon Bennett. Bovendien vertelt ze hen dat ze grootouders worden, want ze draagt Bennetts kindje.

Dit nieuws komt als een behoorlijke schok voor de familie en zowel vader als moeder als jongere broer Ryan (Johnny Simmons) reageren anders op de plotselinge verschijning van Rose in hun leven. Iedereen in het gezin rouwt op zijn of haar eigen manier en levert de nodige spanningen op binnen het gezin. Moeder Grace bezoekt steeds de in coma liggende dader van het dodelijke verkeersongeval (Michael Shannon); vader Allen trekt veel op met zijn bijna-schoondochter Rose en Ryan probeert er alles aan te doen uit de schaduw van zijn broer te stappen.

Vanaf de eerste minuut is het duidelijk waar The Greatest op uit is. Als u tragische romantische liefdesverhalen met grote gebaren en breed uitgesmeerde confrontaties tussen de hoofdpersonen wel kunt waarderen, zult u deze film zeer waarschijnlijk ook waarderen. Eenieder die bij het lezen van een dergelijke plotomschrijving sceptisch probeert zijn emoties onder controle te houden, zal zich wellicht laten verrassen door de effectiviteit waarmee regisseuse Shana Feste haar doel bereikt. Ze draait er niet om heen, maar laat zien wat ze wil laten zien. Heftige scènes: een tiener die overlijdt, een verliefd koppel dat uit elkaar wordt gehaald, schreeuwende mensen, huilende mensen, rouwende mensen.

The Greatest overtuigt bovendien in het merendeel van die scènes en is daarmee een stap vooruit op een aantal vergelijkbare films als A Walk to Remember, Sweet November en P.S. I Love You. The Greatest struikelt af en toe behoorlijk over zijn goede bedoeling het publiek te raken. Het wordt allemaal wat veel. Alle personages hebben hun eigen problemen die allemaal worden uitgewerkt, met als gevolg een overvloed aan ellende en voor sommige verhaallijnen een beperkte diepgang. De chemie tussen de voortreffelijke acteurs zorgt er echter voor dat je tot het eind geboeid zult blijven kijken.

De DVD van A-Film bevat op enkele trailers na geen extra’s.
DVD

29/10/2011

A-Film

Anamorphic 16:9 (2,35), Kleur

Dolby Digital 5.1, Engels

Nederlands

Plaats uw reactie

Margery Overlock op 11/03/2020

Dear,

This particular is definitely Flora coming from Exclusive Care Advertisings.

Deal with masks around high quality which usually certificated by means of MAJOR REGULATORY BODIES can certainly keep an individual as well as your own personal family members safety.

Here most of us would like to tell you that we have the multitude associated with KN95 deal with masks as well as clinical several coatings layer mask having good rate.

If anyone have got any type of interest, please feel free to allow you recognize, we'll mail you typically the price regarding your form recommendation.

With regard to details, please see each of our main website: www.face-mask.ltd and www.n95us.com

With regard to wholesale contact: candace@face-mask.ltd

Many thanks plus Ideal concerns,

Flora
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.